sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Uusi ja erilainen puutarhalehti tupsahti kotiin!

Tilasin jokin aika sitten uusimman painoksen Pleasure Gardenia. Ihan vuoden sisällä on tupsahtanut uusi ilmiö ilmoille, elegantit ja yleelliset lehdet, joita ei varsinaisesti voi kestotilata vaan jokainen lehti tilataan erikseen. Yksi tällainen uutuus on englantilainen Pleasure Garden, joka tarjoaa taiteenomaisia välähdyksiä menneisyydestä ja nykyhetkestä tarinoin höystettynä. Kuvat ovat suuria ja kauniita kuten koko järkälemäinen lehtikin.

Entisajan puutarhat ovat olleet taiteen, tieteen, leikin, musiikin, muodin, kulttuurin, politiikan, yhdessäolon ja pikkutuhmien ajatusten keitaita. Tätä kaikkea tarjoilee myös Pleasure Garden, joskin viehättävän hienostuneesti. Varsinaiselle puutarhaintoilijalle lehti tarjoilee ainostaan muutamia kauniita kuvia, mutta tarinoiden ja historian ystävät voivat sen sijaan yllättyä =)


Lehden aloitustekstit ja sisällysluettelo ovat perin kauniisti taitettuja. Valokuvissa on ihanaa yllätyksellisyyttä ja herkkyyttä.

Osa lehden jutuista on dialogeja - aivan kun kappale podcastia tai radiokeskustelua kirjoitettuna. Valokuvissa vilahtelee upeita kuvia puiston puista, joiden kaarnaan on kirjoitettu pala elämää.

Väliin on palanen salaista puutarhaa keskellä kaupungin vilinää. Mitä lehtiaarteita Sinulla on hyllyssäsi tai millaisia lehtiä kaipaisit lehtihyllyysi?


12 kommenttia:

 1. Eikä, miten upean näköinen lehti!
  Tähän täytyy ehdottomasti tutustua. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehti on aikamoinen taidepläjäys, mutta kiinnostava =)

   Poista
 2. Olen lukenut talven aikana paljon kirjoja englannin kielellä ja nyt kun aloin lukea uutta kotimaista Kukkiva kasvimaa, niin oli niin ihanan helppoa lukea sitä👍 Kunpa tuollaisia lehtiä ja kirjoja olisi enemmän myös meidän omalla kielellämme💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta. Kyllä hyvissä lehdissä on sitä jotakin =)

   Poista
 3. Onpa raikkaan persoonallinen taitto! Täytyykin tutustua lähemmin :-)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Järkälemäisen kokoinen lehti. Kauniit kuvat ja kaunis taitto.

   Poista
 5. Oi joi, mikä lehti!!! <3
  Minulla on yksi numero vastaavasti vain tilattuna saatavaa Artful Blogging-lehteä Amerikan maalta. Sekin on varsin upea.
  Suomalaisista sisustus- ja puutarhalehdistä olen luopunut jo vuosia sitten...tai jos joku tuo minulle sellaisen lahjaksi, niin mieluusti toki otan sen vastaan ja luen!! =)
  Muuten en vain saa irti suomalaisista lehdistä oikein mitään ja mainosten valtava määrä saa minut vain huokaisemaan.
  Lehtihyllyni onkin täyttynyt saksalaisista Wohner & Garten-sarjan kauneimmista numeroista, Englantilaisista puutarhalehdistä sekä espanjalaisista sisustuslehdistä, joita täältä saa ihan pilkkahintaan.
  Eritoten minua viehättää paikallisissa lehdissä niiden runsaan sisällön lisäksi se, että samasta numerosta voi valita kaksi eri kokoa!!
  Miten kätevää onkin ottaa matkalle tai rannalle kassiin mukaan puolet pienempi A5-koko kuin iso lehti!! Hintakin on huokea, vain 1,50-1,80 euroa numero.

  Nautinnollista sunnuntaita ihanan lehtesi kanssa!
  Se näyttää olevan kuin pieni novellien ja artikkelien kirjamatka eri maailmoihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Näytti upealta tuo Sinun vinkkaamasi lehti. Uudet kiinnostavat lehdet ovat aina tervetulleita inspiraation lähteitä =)

   Poista
 6. Kiitos vinkistä, ihanat kuvat!
  Tässä kohtaa kevättä sitä ahmii kaikkea tuollaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ahmituttaa ihanat lehdet kun kevääseen on vielä aikaa =)

   Poista