keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Sitruunaista omenahilloa


Omenahilloaika on kiivaimmillaan. Tänä vuonna testasin työkaverini innoittamana kuutiohilloa, jossa omenat ovat pieninä kuutioina hillosokeriliemessä. Käytin yhden kilon kuutioituja, kovamaltoisia omenoita ja vajaa desin vettä, puoli kiloa hillosokeria ja kahden luomusitruunan raastetun kuoren hilloon. Kuutioidut omenat ovat yliherkullisia ja sitruunan kuori sekä vaniljatangot antavat hillolle sopivasti potkua ja samalla makeutta. Vaikka käytin nestettä niin vähän niin hillostani tuli yllättävän mehuisaa ja omenakuutiot nousivat hieman pohjasta pintaa kohden. Yksi pikkupurkillinen on jo hävinnyt aamujugurtin sekaan. Tuntuu siltä, että uusi satsi hilloa pitää pistää tulille heti viikonvaihteessa.

Lisää vietteleviä omenahillojuttuja löydät Versoilevan sivuilta, jonne Maria on tehnyt ihanan uuniomenahillo-ohjeen. tästä linkistä siirryt lukemaan Marian vinkit. 


6 kommenttia:

  1. Hei, voisitko vielä hieman tarkemmin kertoa, miten tuon hillon teit? Et varmaankaan keittänyt omenakuutioita? Kuumensitko ne kuitenkin? Oon ihan superomenahillofani, ja tää idis kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

    - Elma -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei aivan mahtia, että innostuit ohjeesta. Keitin kuutioita melkein 10 min hillosokeriliemessä.

      Poista
  2. Minäkin tein tällä tyylillä ja tykkäsin kun on sattumia:)

    VastaaPoista