torstai 27. syyskuuta 2018

Puun päivänä istutetaan puita


Tänään vietetään kansainvälistä Puun päivää. Ja mikä onkaan parempi syy käydä hankkimassa puutarhaan uusi puu. Taimistolta tarttui matkaan purppuraomenapuu, jossa oli suloisia, peukalonpään kokoisia omenoita. Kyseinen koristeomenapuu kukkii keväisin vaaleanpunaisin kukin ja mikä parasta syksyisin puuta koristaa pienet marjat.

Puun päivänä halutaan nostaa puut keskiöön hyvinvoinnin näkökulmasta, korostaa niiden merkitystä yksilölle ja yhteisöille. Yleisesti ottaenkin ihmisiä kehotetaan istuttamaan eritoten tällöin puita. Puut luovat uutta ilmettä ja kauneutta, vaikuttavat pienilmastojen syntyyn ja kulkevat mukana taipaleellasi. Puihin liittyy erityisiä muistoja ja merkityksiä. Mikä on Sinun muistojesi puu? Koska viimeksi halasit puuta?

Purppuraomenapuu valikoitui kaikkien ihanien puuntaimien joukosta koska siinä on syksyisin suloiset koristemarjat. Haluan pikkuhiljaa pidentää puutarhan syyskautta ja hankkia pensaita ja puita, joilla on erityinen syysilme. 



8 kommenttia:

  1. Ihana <3 Nyt iski taimikateus :) Olen suunnitellut meille toisen luumupuun istuttamista ristipölytyksen parantamiseksi. Pitäisi vain vielä keksiä sille istutuspaikka. Harmillisesti alkaa vaan tila loppumaan:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo näytti niin valloittavalta pikkuisine omenineen, etten voinut vastustaa =)

      Poista
  2. Kauniita kuvia. Minpä olen koittanut istutella tammea. Useampi terho on kaivettu multiin, mutta oravat kaivaa ne koko ajan esiin :) Hyvää puun päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tammet ovat ihania. Ei auta kuin harrastaa kilpakätkentää oravien kanssa =)

      Poista
  3. Ihanaa Puun päivää! Ja tuo purppuraomenapuu on aivan ihana valinta.
    Olen istuttanut tänä kesänä aika monta puuta meidän puutarhaan, mutta nyt kyllä tuli lisää innostusta. Mahtuisikohan meille vielä joku ihanuus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Riina <3 Aina joku ihanuus mahtuu joukkoon =)

      Poista
  4. Tänä vuonna istutin pienen rusokirsikan, toivon sille onnea ja menestystä täällä vähän pohjoisempana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusokirsikat ovat niin upeita keväisin. Pidetään peukkuja, että selviää talvesta

      Poista