sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Sumuisen suloinen sunnuntai

Hämäränhyssyä, sumuistasadetta ja pieniä väripilkahduksia. Syksyssä on jotain upeaa, maisemat näyttävät kerroksellisilta ja pehmeiltä. Kylmät hyytävät viimat ovat väistyneet ja ilma on pehmeän lämmintä. Pönttöuuneissa ritisee suloisesti tuli, hellalla porisee tulisenlempeä juureskeitto ja tuvan pöydällä lepattaa kynttilä. Puutarha on autuaasti laskeutumassa uneliaaseen talvilepoon. 

Pikkuhiljaa olen alkanut selailemaan siemenluetteloita ja haaveilemaan tulevan kesän kylvöksistä. Yhtenä unelmana on nepalinhanhikkien ja tyräkkien valikoiman laajentaminen ja vihdoinkin kipuaminen kohti yläpihan muototarhaa. Joskus prosessien eteneminen tuntuu sietämättömän hitaalta, mutta, jos päästäisiin edes välitilan kimppuun jo heti kevään korvalla. Toisaaltaan jossain näin säätiedoituksen, jossa ennustettiin leutoa ja lämmintä talvea. Sellainen olisi tietysti aivan mahtava, koska perustustöiden kimppuun pääsisi jo talven aikana. Huh - taidan hitusen jo kaivata kevättä ja uutta puutarhahulinaa. Mutta vielä on hetki aikaa nauttia viimeisistä kukkijoista ja niiden suomista väripilkahduksista. Utuisen kaunista sunnuntaita siis =)


12 kommenttia:

 1. Tänä viikonloppuna onkin tullut oltua pihalla, juurikin noiden lämmenneiden säiden johdosta. Ja kun eilen vielä paistoi aurinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kumpa vielä tulisi uudelleen hitusen lämpimämpää =)

   Poista
 2. Upeat kuvat! Meillä satoi tänään lunta:)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Aukeat peltomaisemat ja sumuinen keli ovat niin kauniita =)

   Poista
 4. Noista sinun peltomaisemistasi tulee joka kerran mieleen eurooppalainen miljöö. Ja tälläkin kertaa todella kaunis ja rauhoittava sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa peltoaukealla on riittävästi tilaa katseelle. Tyhjä tila luo rauhoittavuutta =)

   Poista
 5. Upeita kuvia! Uusia suunnitelmia on täälläkin jo mielessä, teki mieli myös lähteä jo ulos kaivelemaan. Nyt pihalla pyryttää lunta, joten saa nähdä saanko odotella sittenkin ensi kevääseen asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Täälläkin on lumi vallannut hetkellisesti maiseman ja sisälläolo houkuttelee ulkoilmaa enemmän =)

   Poista