torstai 6. marraskuuta 2014

Ensilunta ja viimeiset pelargoniat

Tänään satoi ensilumi ja oli aivan pakko käydä paikallisessa kukkakaupassa hankkimassa jotain pientä. Kukkakaupan myyjä nimesi tämän kiiltävälehtisen syyskukan skimmiaksi. Kun googletin niin näytti olevan sisäkasvi, mutta kestää syksyn ensimmäisiä pakkasia. Aika ihanaa kun joka syksy saapuu kukkakauppoihin jokin uusi tuttavuus.

Siinä missä hetken lunta tuprutti se sulasi myös nopeasti ja sade muuttui kuinka ollakaan vesisateeksi. Mutta ehdin kuin ehdinkin napata muutaman todistusaineiston tuosta hetkellisestä valkeudesta.Vihmainen keli ajoi melko pikaisesti tuvan lämpöön ja valkenevaa maisemaa oli paljon mukavampi tarkastella liimapapereilla tilkittyjen ikkunoiden takaa. Talon palomiestä ei ole viime aikoina näkynyt kuin vilaukselta. Niin ovat työt, harrastukset ja seurustelu vieneet mennessään. Mutta paloauto sentään muistuttaa herran olemassaolosta =)

Työhuoneen ikkunalla on kokoelma kesän jäljiltä pelastettuja ja lahjaksi saatuja Pelargonioita. Vasemmalla P.Vaniegated Fragrons ja vieressä ihastuttava P.australe vasemmalla jokin lähipuutarhalta kesän alussa kotiutunut maatiais pelakuu.


14 kommenttia:

 1. Kaikenlaista kauneutta siellä on ollut! Kesän haikeutta rinnassamme toivotamme talven tulevaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneutta on ollut ja nyt talvi on jo selvästikin ovella =)

   Poista
 2. Ei kait vielä talvi ole tulossa, mulla olis vielä jokunen sipulikin istutettavana:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit laittaa sipulit maahan, sillä nyt talvi on saapunut =)

   Poista
 3. Pelakuut ovat niin virkeitä, kun voivat lasin takana katsella lunta :)

  VastaaPoista
 4. Onpa viehkeä kasvutapa tuolla keskimmäisellä pelargonilla! En olisi edes pelakuuksi tunnistanut =) Suloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskimmäinen on jokin aivan erikoisuus. Saimme pienen pistokkaan lahjaksi, eikä vielä ole aavistustakaan millainen hänestä tulee isona =)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Olenkin jo ehtinyt käymään kurkistamassa =)

   Poista
 6. ensilumi aina rauhoittaa mieltä, hyhmäinen keli antaa tavallaan luvan sisäilyyn ja sohvalle käpertymiseen... Muistelen joskus muutama vuosi jostain puutarhalehdestä ponganneeni tuon skimmian ensimmmäistä kertaa, mutten ole tullut hankkineeksi sitä itselleni. Huimaa tosiaan miten lapset venähtävät! Muistan vielä, miten teidän suurissa huoneissa soivat rummut... Ihastuttavia nuo sinun pelakuuruukkusi!, ja viimeinenkin kuva on vastustamattoman kaunis, sopisi vaikka sisustustaulun kuvaksi. :)


  Minunkin blogissa on kaikille avoin kesänmuisteluhaaste, jos haluat, niin voit osallistua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt rumpujen soitto on vaihtunut palokuntaan ja tyttöystävään =) Niin se aika kiitää ihan huomaamatta =) Pelakuut ja sohvalle käpertyminen on kyllä aivan parasta tähän vuodenaikaan =)

   Poista
 7. danke für die tollen bilder und inspirationen!!! einen schönen dienstag wünscht angie aus deutschland

  VastaaPoista
 8. Mullakin on pelargonit talvisäilössä. Hyvin lähtenyt talvetus sai takapakin kun sisällä alkuun niin hyvin viihtynyt australian villipelargoni nyypähti täysin. Voi masennus! Ihanin pelargoni johon olen tähän mennessä törmännyt!

  VastaaPoista