sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Ikimuistoisessa bloggaajatapaamisessa =)


Aurinkoa, naurunhelinää, ihania ihmisiä ja puutarhailua =) Voiko päivältä enempää toivoakkaan? Eilis aamuna kello oli kukonlaulunaikaan soimassa ja auton kokka osoitti kohti Tamperetta heti seitsemänaikoihin. Luvassa oli ihanaa yhdessäoloa ja toinen toistaan upeampia kohteita yhdessä 17 puutarhaajabloggaajan kanssa.

Ensimmäinen kohde oli Hatanpään arboretum entisen Hatanpään kartanon mailla. Ensimmäisenä vastassa oli ihastuttava tulppaaniyhdistelmä. Lyhyempää vaaleanpunavoittoista ja pidempää punaista. Tällainen yhdistelmä näyttäisi upealta meidänkin potagerin sisääntulossa. Korkeusero ja väriyhdistelmä oli niin nappiin kuin olla ja voi. Ja heti tulppaani ihastuksen jälkeen näkyikin jo ensimmäinen bloggarituttu Piia Anneli Aamukastetta puutarhassa blogista ja pian paikalle saapui myös koko puutarhataipaleeni mittainen blogiystävä Pioni Anun puutarhasta. Jo tässä vaiheessa oli selvää, että päivästä tulisi ikimuistoinen =) Ja pian virtasi lisää blogituttuja.

Sitten lähdimme tutustumaan Hatanpään kartanon puistoalueeseen ja kuin tilauksesta Magnolia Galaxy oli säästänyt muutamia kukkia ihasteltavaksemme. Komeat pilariomenapuut ja aidan sisällä suojissa kasvavat ruusumantelipensaat avasivat kielenkannat ja jutut lähtivät soljumaan iloisen naurun siivittäminä.




Ihastuttaville levähdyspaikoille ei ollut asiaa istuskelemaan sillä huumaavaa katseltavaa oli yllin kyllin tarjolla. Järveltä virtaava tuuli heilutti väliin kasveja niin, että piti auttaa kavereita kuvauspuuhissa ja toimia tuulensuojana =)





Hatanpäästä matka jatkui Pinsiön taimistolle, josta matkaan tarttui varmasti tämän kesän kuumin blogikukka morsiusleinikki Ranuculus aconitifolius `Flore Pleno`. Nämä pääsevät potagerin sisääntulopäätyyn yhdessä jo aiemmin torilta hankittujen Tulikellukoiden Geum coccineum seuraksi. Näitä tuntui lähtevän monen muunkin bloggarin matkaan, joten kohta morsiusleinikki valloittaa nettinäkyvyyttä vieläkin enemmän =)

Seuraavaksi saavuimme Suomen Ruususeuran puheenjohtajan Lauri Korpijaakon ruusutarhaan ja vauh =) Täytyy sanoa ihan rehellisesti, että meillä ei kasva kuin vanha juhannusruusu, enkä aiemmin ole niin piitannut ruusuista, mutta Korpijaakon tilalla asenne ruusuja kohtaan muuttui tyystiin. Kierros alkoi varsinaisella botaniikkapläjäyksellä. Kiersimme ruusulta ruusulle ja saimme kuulla ties mitä niiden kasvusta, lisääntymisestä, piikkien määrästä, historista ja tietysti kukista ja huumaavista tuoksuista. Tarina toisensa perään sai ruusukipinän syttymään ja kiinnostuksen ruusuja kohtaan kohoamaan. Laurin puheissa koko ruusumaailma syttyi ikäänkuin aivan uudenlaiseen valoon ja hohteeseen. 



Lauri jakoi avokätisesti vinkkejä ja ohjeita ruusujen kasvatukseen. Yksi näppäräntuntuinen niksi pistokkaiden kasvatukseen oli vanhat maitotölkit ja muovihuppu. Pistokkaat saavat tölkkikasvihuoneessa kostean ja suojatun lähdön, kunhan muistaa leikata pienet reijät tölkin reunoille ja muovipussi huppuun.


Pikkuhiljaa ruusuhulluus iski meihin kaikkiin, kun saimme ties mistä ihanuuksista pistokkaita. Naurinremakka ja ihastuksenhuudahdukset täyttivät tienoon kun kuljimme ruusulta ruusulle vesiämpärin, maalarinteipin ja talouspaperitollojen kanssa ja kirjasimme ylös pistokkaiden nimiä ja tietoja =)



 Ja sitten väliin tietysti kuvattiin =)

Lopuksi kaupan oli vielä Leif Blomqvistin Pohjoisen ruusut kirjaa ja pitihän se meillekin hankkia. Ja vieläpä oikein Lauri korpijaakon omistuskirjoituksella. Tästä se tie ruusujen sydämiin siis alkaa.


Ja päivä huipentui ihanan Lauran puutarhaan ja herkkupatojen ääreen. Laura Elämää paratiisinpalasessa blogista oli toiminut pääorganisoijana koko tapaamiseen ja ei voi muuta kuin näin blogin välityksellä lähettää Lauralle lämmin halimus vielä näin jälkikäteenkin. Sillä päivä oli niin onnistunut ja innostava kuin päivä vain voi olla ja kaiken kruunasi ihana piknik Hatanpään suuren tammen alla sekä hersyvä yhtessä vietetty aika ihanien ihmisten seurassa niin retkikohteissa kuin Lauran ulkoverrannalla herkullisen keiton ja pataleivän äärellä.


Lauran kivikkopuutarha oli täynnä ihanuuksia =) Sieltä täältä pilkisti ihanainen pikku bellis, hurmaavat täydessä kukassa olevat maanpeitekasvit tai supersuloinen kerrottu kurjenpolvi.


Ja tietysti jakopaloja oli tarjolla. Pinkki rönsyleimu vei monen bloggarin sydämen mennessään


Ja meille lähti palanen tarhatyräkkiä =) 

Kiitos kaunis vielä meidänkin puolesta kaikille mukana olleleille =) Teidän kaikkien kanssa oli ihanaa jutella ja jakaa puutarhahöperöiden juttuja, nauraa ja viettää yhdessä aikaa - puutarha-aikaa =)

Kiitos kaunis =)

Pioni Anun puutarha, Piia Anneli Aamukastetta puutarhassa, Cheri Autuas olo, Kesätuulia Mutamäki mustikoilla, Kati Oravan kesäpesä, Riina Versoja vaahteramäeltä, Saila Kivipellon Saila, Between Rikkaruohoelämää, Marja Suvikumpu, Kesäkukka Kosmosta ja leijonankitaa, Kati Katin kanssa, Molley Jonnin joutavaa, Kurjenkello Pienen pihan suuria unelmia

40 kommenttia:

  1. Teillä oli varmasti ihana päivä! Harmi, että tapaaminen oli täältä hankalassa matkassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapaaminen oli aivan hurmaava. Olisi mahtavaa jos joku kerta pääsisit mukaan =)

      Poista
  2. Täydellinen päivä, oli todella ilo olla mukana iloisessa ja välittömässä seurassa. Ruusut kyllä vaivät sydämen ja toivottavasti saan edes yhden pistokkaan juurtumaan, paikka sille olisi aivan varma.
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi. Tutustuminen muihin bloggareihin ja iloinen rupattelu veivät tyystiin mennessään. Kyllä meillä oli ihastuttava päivä =)

      Poista
  3. Voi miten hauska retki! Mukavaa seuraa, kauniita maisemia, faktatietoa kasveista ja tietysti kotiintuomisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli kyllä kovasti, kovasti antoisa niin uuden tiedon ja asiantuntemuksen kuin ihanien ihmistenkin vuoksi =)

      Poista
  4. Voi että miten ihastuttavasti onnistuitte vangitsemaan päivän tunnelmat kuviin ja tekstiin! Ihanat kuvat ja tilanteet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos =) Ja oli kyllä niin ihanaa naureskella yhdessä pitkin puutarhojen polkuja ja kuulla tarinoita mutamäestä ja muista puutarhoista =)

      Poista
  5. Ihanasti saitte taltioitua tapaamisemme tunnelman, iloa ja naurunremakkaa, tankkausta elämän varrelle! Ihana oli tavata Teitä ja kaikkia blogiystäviä, puhuttavaa olisi riittänyt vaikka kuinka paljon! Lauri Korpijaakko varmasti puhui meidät kaikki ruusujen ystäviksi, voi sitä tiedon määrää ja ihanaa tapaa esittää kaikki faktat! Kahdeksan pistokasta lähti Kivipeltoon, toivottavasti ne juurtuvat, paikka varmasti löytyy! Laura järjesti meille ihanan päivän!

    Toivottavasti vielä tapaamme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tosiaan tapaamme taas =) Niin mukavaa ja välitöntä tunnelmaa oli koko päivän ja mitä ruusutuntemusta =) Ei voi kuin ihastuksesta huokailla. Nyt vaan pidetään peukkuja, että ruusut lähtevät aluilleen =)

      Poista
  6. Minuun iski ruusutauti viime vuonna vaikka ajattelin minäkin että juhannusruusu riittää. Tänä vuonna on tullut jo neljä uutta ruusua :D, on ne niin ihania.
    Oli teillä mukavan oloinen päivä, ensi vuonna on pakko ehtiä mukaan, nyt piti viedä omia ja siskon lapsia huvipuistoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua - tuo ruusutauti kuulostaa samalla vähän pelottavalta ja toisaaltaan ihastuttavalta. Meille tarttui huimat 11 ruusun pistokasta =) Tässähän joutuu laajennustöihin. Ensikerralla sitten kun ehteisit mukaan niin olisi kiva tutustua =)

      Poista
  7. Jestas, miten upea tuo ylin kuva! Ruusuihin on niin helppo haksahtaa, olen seonnut niihin jo aiemmin, ja eilinen oli ihan omiaan vaan lisäämään villitystä! Kiitos teillekin, oli mukava tavata! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan mukava tavata. Kumpa olisi ehditty vähän enemmän rupattelemaankin. Ruusuhulluus taitaa nyt viedä koko köörin mennessään =)

      Poista
  8. Oikke kiva reissu teillä varmasti! Niin iloisen näköistä porukkaa kuvissasi.
    Minullakin tuo pistokas homma meneillään..katsotaan mitä tulee.
    Toivottovasti uusia ruusuja lähtee versomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja pistokkaille =) Aika mukaansatempaavaa nämä lisäyspuuhat =)

      Poista
  9. Iloista porukkaa ja paljon nähtävää, varmasti mahtava päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli niin mukava, rento ja nauruntäyteinen, että huh huh =)

      Poista
  10. On teillä ollut ohjemallinen ja kiintoisa päivä. Ja mikä onni sään suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli totisesti täynnä ihanaa ohjelmaa ja katseltavaa ja ennen kaikkea ihania blogituttuja =)

      Poista
  11. Kiitos kivasta seurasta, suorastaan hulvattomasta! Etenkin tapaamisen päätös kenkien etsintään naurattaa vieläkin:)) Ihanaa katsoa näitä teidän kuvia, nyt ei harmita yhtään jos omat kuvat eivät ole onnistuneet. Tuo ruusuhulluus oli kyllä ihan totaalista. Eilen kun selasin sitä ruusukirjaa niin tajusin, että jos ihme tapahtuisi että saisin ne pistokkaat kasvamaan, niin eihän ne edes mahtuisi meidän pihaan kun ovat täysikasvuisia:)) No ei kyllä ole pelkoa, että pääsivät niin pitkälle:) Mukavaa juhannusviikoa, nähdään taas<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, oli niin kiva tutustua ja kuulla kaikkien puutarhoista lisää =) Ja naurunremakka tuo aina oman piristyksensä tällaisiin tapahtumiin. Ruusuhulluus taitaa nyt viedä kokonaan mennessään. Illalla jo selailin innoissani tuota kirjaa. Mukavaa juhannusviikkoa Sinullekin ja toivottavasti tapaamme taas =)

      Poista
  12. Teillä on ollut upea päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli kyllä kaikin puolin onnistunut ja antoisa =)

      Poista
  13. Harmittaa, että työt ajoivat tämän päivän ohi. Muuten olisin ollut taatusti siellä. Nostan hattua, kun joku jaksaa järkätä tällaisia. Toivottavasti pääsen seuraavaan mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensikerralla sitten mukaan =) Lauralle tosiaan hatunnosto uurastamisesta

      Poista
  14. Pakko kompata Kivipellon Sailaa, miten iahnasti satiikin kuviin päivän tunnelman ja fiiliksen! Onneksi uskaltauduin minäkin mukaan, oli todella hauska päivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin ikimuistoinen ja hauska päivä kaikkinensa ja oli erityisen mukavaa tutustua ja jutella =)

      Poista
  15. Huikean hieno kuvakertomus ikimuistoisesta päivästä, Kiitos! Tuossa mietin ettei todellisa puutarhureita edes haittaa, vaikka ruusut eivät vanhempieni luona kukkineet - ruusuihin voi näköjään hullaantua, vaikka kukat joutuu mielikuvittelemaan pensaisiin. :)
    Lauantaina saadun piristysruiskeen turvin jaksaa pitkään, ja oli ihanaa kun sain teidät kaikki meille kylään. Oli niin mahtava päivä! Ruoka on minulle toinen rakkaus puutarhan ohella, ja minä olen vähän tämmöinen ruualla rakastaja, joten oli ihanaa saada ruokkia kaikki blogiystävät. :) Kiitos ja halaus teille mukanaolosta ja kasvituliaisista! Kullerot ja sinipiikkiputket pääsivät kivikkopuutarhaa sulostuttamaan.
    - eilinen sade oli laittanut tarhatyräkin pötköttelemään hiekkakäytävälle, mutta eiköhän tuo siitä vielä nouse. Tarhatyräkki on muuten alkujaan kotoisin anoppini kummitädin puutarhasta Heinävedeltä. :)
    Ihanaa keskikesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhurit hurmaantuvat huikeista tarinoista kasvien takana ja siitä kuinka mielikuvitus tuottaa kaikki ruusut kukkimaan =) Isäsi oli aivan mahtava ruusutietäjä ja sai koko poppoon hurmaantumaan täysin. Aivan mahti kohde siis =) Tuo ruuallarakastaja kyllä piti niin paikkansa kuin olla ja voi. Vielä kotimatkallakin kehuttiin kilvan salaattiesi, keittojen ja pataleivän makuja =) Ihanaa kesää Sinulle ja toivottavasti tapaamme taas =) Niin ja kiitos nyt meidän pikku tarhatyräkilläkin on oma tarinansa tämän bloggaajatapaamisen lisäksi =)

      Poista
  16. Kiitos teille ihanasta seurasta!
    Oli todella mukava nähdä, ketkä ahkerat uurastajat ovat tämän potagerin takana.
    Mahtavat tilanteet ja ilmeet olette saaneet vangittua, kasvien kauneudesta puhumattakaan.
    Kiitos myös sinipiikkiputkien aluista, lähden nyt ihmettelemään mitä aarteita mukaani tarttuikaan.
    Toivottavasti näemme uudestaankiin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ihanasta ja inspiroivasta seurasta. On niin mahtavaa saada tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Odotan jo innolla ensivuoden tapaamista. Tosiaan toivottavasti näemme uudelleenkin =) Oli kiva jutella ja tutustua

      Poista
  17. Onpa tosiaan ihana postaus tuosta hienosta lauantaipäivästä. Hauskasti olette tallentaneet ilmeet ja tilanteet. Täytyy linkittää omaan blogiin nämä postaukset tuosta tapaamisesta, niin niitä voi käydä useamminkin katselemassa ja muistelemassa kivaa päivää.
    Oli todella kiva tavata ja toivon sydämestäni, että tapaamme vielä uudelleenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella ihastuttavaa tutustua näin monen vuoden blogitaipaleen jälkeen vihdoin ihan livenäkin =) Kyllä tämä puutarhamaailma on sitten inspirtoivaa ja ihmeellistä. Toivottavasti tapaamme pian uudelleen =)

      Poista
  18. Kiitos, mukava oli tavata teitäkin! Ihanat kuvat olette napsineet, tulppanikuva aivan herkku =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos samoin. On aina ihanaa tutustua uusiin puutarhahöperöihin =)

      Poista
  19. Oli ilo tavata teitä, kiitos monista nauruista, te olette aivan hulvaton pariskunta. Upea raportti kivasta päivästä, hienoja kuvakulmia ja tapahtumatallenteita, kukkakuvista nyt puhumattakaan. Minäkin katselen ruusujani nyt ihan uusin silmin Korpijaakolla käynnin jälkeen. Toivottavasti tapaamme taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauru on elämän suolaa =) Kiitos Ihana Cheri myös sinulle tapaamisesta. Oli jälleen mukavaa rupatella ja ennenkaikkea nauraa yhdessä =) Toivottavasti tiemme kohtaavat jälleen =)

      Poista
  20. Oli kyllä ihana nähdä livenä "vanha" blogiystävä;)
    Mullekin tarttui ruusun pistokkaita aika monta, toivottavasti edes muutama pysyy hengissä ja kukkii joskus.
    Päivä oli kyllä kaikkinensa aivan mahtava, toivottavasti tapaamme ensi vuonnakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, juuri katsoin blogistasi niin yhteinen taipaleemme täällä blogimaailmassa on alkanut jo vuonna 2007, eli huimat kahdeksan vuotta ollaan tunnettu. Jo oli aikakin tavata =) Aivan mahtava päivä tosiaan ja ihmiset tunnelma, aivan kaikki =) Odotan jo innolla ensi vuoden tapaamista =) Toivottavasti silloin nähdään =)

      Poista