tiistai 22. elokuuta 2017

Elokuu ja maa valkoinen!

Kääk! Meillä on tänään satanut kaatamalla vettä ja rakeita, maa ollut valkean peitteen pinnoittamana ja ukkonen paukkunut nurkissa. Eilinen auringonpaiste on tipotiessään, tien murskeet valuneet rinnettä alas ja potagerin käytävillä 10cm syviä juopia ja valkea maanpeitekangas näkyvissä. Voi pahus sentään, enpä olisi tällaista hävitystä odottanut.


Pikaisella kännykkävideolla näkyy vähän ensimakua. Videon alku on norminopeudella ja sitten loppu on hidastettuna.

19 kommenttia:

 1. Kylläpä Suomen kesä on lyhyt! Missä päin Suomea noin satoi? Tuleppa sinäkin minun blogiini lukijaksi http://takaloroppola.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Täälläkin satoi ja vähän ukkosti mutta ei mitään tuohon verrattuna. Tosin edellisen ukkosen jäljiltä on vielä urat korjaamatta.

  VastaaPoista
 3. Hyvänen aika! 😱
  Eihän teillä ole lunta kunnolla edes talvella. Nää säät on olleet kyllä niin kummallisia.
  Meillä alkoi sumuisen aamun jälkeen, nyt vasta satamaan.

  VastaaPoista
 4. No, tekipäs se teillä jälkeä! Onneksi meillä ei ollut yhtä hurjaa, vaikka vettä tulikin kaatamalla.
  Kyllä on kelit olleet erikoisia tänä kesänä.

  VastaaPoista
 5. No onpas ollut melkoinen myräkkä. Me säästyttiin suuremmalta sademäärältä, vaikka ukkonen jyski kovastikin. Harmittavia vaurioita.

  VastaaPoista
 6. Ääk! Siis mitä ihmettä! Täällä lounaassa ollaan kummatkin, mutta ei täällä ole tullut tipan tippaa vettä, rakeista nyt puhumattakaan. Jyrinääkään ei kuulunut, katsoin juuri uutiset ja sään ja olin ihan hämmästynyt salamien määrästä kartalla. Täällä Korppoossa oli ihan nätti päivä. Outoa! Apua, toivottavasti kukkatuhot ja muut tuhot ovat mahdollisimman pieniä.

  VastaaPoista
 7. Paljon rakeita teillä. Voimaa on ollut sateessa. Meillä ei tullut rakeita, tähän mennessä vettä satanut noin kolmen tunnin aikana lähes 30 milliä. Hetkittäin ei ollut edes kolmen pisaran sadetta, vaan sitäkin kovempi.

  VastaaPoista
 8. Onpa hurjia jälkiä! Täällä ei ole ollut kunnon ukkosta koko kesänä, eikä yhtään haittaa. :)

  VastaaPoista
 9. Ohhoh... Olipa järkyttävä näky! :-O Etenkin videon loppuosa hidastettuna, ihan kuin olisi lunta satanut.

  VastaaPoista
 10. Oijoijoi, onpa siellä tullu tuhoa! :/ Huh, kummallista, meillä ei ole satanut tänään ollenkaan, eikä juuri tuullutkaan. Nyt iltasellakin oli niin seesteistä ja tyyntä. Toivottavasti ei tuu tänne tuommosta, menee viljapellotkin ihan nurin tuommosella voimalla.

  VastaaPoista
 11. Apua! Mikkä kelit teillä! Meillon räpötelly tänää tämän tästä, mutta enimmäkseen tihkusaretta tai vaa pikkuuse kovempaa.

  VastaaPoista
 12. Voi apua! Täällä oli vaan tavallinen kaatosade...

  VastaaPoista
 13. Kylläpä teillä on ollu myräkkä. Meillä tiällä itäpuolella sato hissukseen. Muistan yhen elokuun vuosia sitten, sato niin isoja rakkeita, jotta reijitti jörkiinien lehet ja rannalta karisti kaurat.

  VastaaPoista
 14. Voi yhden kerran, mikä pommitus. Puutarhurin painajainen ja maa-aineksetkin lähtivät liikkeelle. Meillä satoi vain vettä reippaasti (mutta sehän ei ole tänä kesänä uutinen) ja jyrähteli miedosti. Toivottavasti kasvit eivät kärsineet tuhottomasti.

  VastaaPoista
 15. Voi hemmettiläinen!! Meilläkin aina menee ajotie kovan sateen mukna, mutta kyllähän tuo nyt aiheutti lisätyötä!

  VastaaPoista
 16. No jopas on ollut luonnon voimat liikkeellä!

  VastaaPoista
 17. Ohhoh! :O Onpas isoja rakeita ja paljon tullut!

  VastaaPoista
 18. Minä oikeastaan pidän raekuuroista, mutta ikävää tuollaiset niiden aiheuttamat tuhot. :/ Käypäs kurkistamassa blogiini, siellä olisi sinulle haaste. Toivotaan loppuviikolle parempaa säätä! :)

  VastaaPoista
 19. Juuri sama raesuikale vetäisi meidän päältä ja 36 mm oli parin tunnin tulos vesimittarissa - rakeet eivät tietysti osuneet siihen. Kasvit olivat jonkun verran hakkautuneet...

  VastaaPoista