keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Oi ihanat leikkokukat!


Lokakuu on täällä ja niin ovat leikkokukatkin. Laskelmani pitivät siis sittenkin paikkansa ja ehdin kuin ehdinkin nauttimaan leikkokukkapuutarhastani ennen talven tuloa. Puutarha on toki muutoin siinä kunnossa, että vain lähikuvat ovat mahdollisia.

Asterit ovat täydessä nupussaan ja muutaman päivän päästä maljakot ovat pullollaan ihanuuksia. Kahdeksan kesäkuuta kylvetyt leikkokukat siis kerkisivät kuin kerkisivätkin.


Vihreäkukkaiset Aster Isle Green, kiinanasterit ovat tuota pikaa kukassa. Näitä odotan suorastaan malttamattomana.Laventelinsiniset asterit osottautuivat puolestaan punaisiksi. Mutta tällä kertaa tämä ei haittaa, vaikken mikään punaisen ystävä olekaan. Joskus värit tekevät teppoisen. Ensi kevääksi pitääkin varmistaa laventelinsini, niin että tilaan siemeniä useammalta eri toimittajalta.

Oppineidenkukat vetelevät jo viimeistään.


Pikkuiset Scabiosa stellata törmäkukat kukkivat vielä. Niiden todellinen ihanuus piilee siemenkotien geometrisuudessa, mutta ne tuskin ehtivät tällä kertaa valmistua ennen pakkasten tuloa.


Tarhaleukoivat osottautuivat juuri sellaisiksi kuin odotinkin niiden olevan. Kuihtuneet unikot antavat pikkuisen kokonaiskuvaa puutarhan ja potagerin ilmeestä. Nyt talven kynnyksellä ajattelin uppoutua vielä hetkeksi ihaniin leikkokukkakirjoihini ja haaveilla ensi kesän ihanuuksista =)


3 kommenttia:

  1. Pian on tosiaan kirjojen aika, syksy on tullut tällä viikolla melkoisella rytinällä. Sateet ja tuulen myräkkä pyörittävät lehtiä ympäriinsä, pian pääsee lueskelun välissä haravoimaan💚

    VastaaPoista
  2. Ihania kukkijoita vielä Sinulla!
    Blogissani on arvonta meneillään, tervetuloa osallistumaan :) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista