torstai 26. lokakuuta 2017

Kaksi päivää ja kaksi eri ulkoasua potagerissa!

Yöllinen lumipyry on laantunut ja reilu 15cm lumikerros muuttumassa pikkuhiljaa lumisohjoksi. Jo on aikoihin eletty! Täällä missä aniharvoin on talvisinkaan lunta on nyt lokakuussa näin järeä lumipeite. Potagerin syystyöt jäivät pikkuisen kesken ja odotan kuin kuuta nousemaan lämpöaaltoa ja jälleen hyviä ulkotyökelejä.

Luumupuiden lehdet olivat myskyssä tipahdelleet lumipeitteen pinnalle. Niin nämähän eivät vielä ehtineet kellastuakkaan.

Myrsky katkoi yön aikana sähköjä ja hävitti potagerin kirsikkapuiden lehdet tipotiehensä. nimittäin eilen niissä oli vielä lehdet paikoillaan. Hernepensaselämää - blogista pääset kurkistamaan miltä juuri siivottu potager näytti ennen tätä lumimyräkkää =)7 kommenttia:

 1. Sielläkin näyttää oksia repeilleen☹️ Tulin juuri ulkoa lumihommista ja samalla puistelin lumet puiden ja pensaiden oksilta. Kauniit mustilanhortensiat ovat maata pyöten ja omenapuussa paha repeämä. Vaan kyllä kait ne toipuvat täytyy vaan leikata siistiksi viimeistään keväällä tai ehkäpä jo aiemminkin kun joka tapauksessa repeämä on nyt avoinna taudeille.

  VastaaPoista
 2. Ovatpa vihreät lehdet hassun näköisiä lumihangella. En ole vielä käynyt siirtolapuutarhamökilläni katsomassa miltä luminen puutarha näyttää. Kotimatka töistä venähti turhan pitkäksi huonon sään takia ja en sitten kotiin päästyäni jaksanut enää lähteä mökille.

  VastaaPoista
 3. Lumi tuli tänä vuonna ensin etelään. Täällä Suomineidon vyötäröllä on vain muutama lumihiutale leijaillut. Odottelen jo kovasti lunta, että maisema valostuisi.

  VastaaPoista
 4. Huuli pyöreänä on täälläkin tuijotettu lokakuista lumimaisemaa. Syystyösäitä odottelen minäkin innolla. Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 5. Kyllä on ollut erikoinen vuosi. En odottanut lunta näin aikaisin. Minullakin jäi tyystin syyspuuhat kesken. Vaahteran lehdet odottavat lumipeitteen alla, no eipähän ne sieltä minnekään katoa.

  VastaaPoista
 6. jeps, minäkin odotan lämpöä, että pääsisi tekemään työt loppuun

  VastaaPoista
 7. Tekin olette saaneet lunta, ihmeitä tapahtuu :) Blogissani on sinulle haaste :) Hyvää marraskuuta!

  VastaaPoista