sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Neljä raparperihuuppaa


Mikään ei ole parempaa kuin mahtavat puutarhaystävät ja facen puutarharyhmät. Meillä on vuosia ollut yksinäinen raparperihuuppa tai raparperipytty kuten työkaverini sitä nimittää. Tänä keväänä facen puutarharyhmässä intouduttiin suuremmassa mittakaavassa raparperihuupista ja yhteistilaukseen pääsin minäkin mukaan ja nyt meillä on kokonaiset neljä komeaa pyttyä.

Mikä ihaninta niin kaikki pytyt tai huupat ovat käsityötä ja jokaisessa on oma leimansa. Miten maailmalla arvostetaankaan käsityötä enemmän kuin meillä täällä.

Nyt tietysti on sellainen ongelma, että pyttyjä tarvittaisiin vieläkin lisää, jotta potagerissa vallitseva symmetrisyys säilyisi ;)

Jos haluat lukaista lisää raparperihuuppien käytöstä, raparperi-inkiväärijuomasta tai pimennossa kasvaneista raparpereista valmistetusta raparpericlafoutiksesta niin tässä linkkejä lisälukemiseen =)

Pimeässä kasvatetut raparperit ja ihana raparperijuoma

Hurmaava raparperi clafoutis


5 kommenttia:

  1. Olen vuosia halunnut tuollaisen huupan mutten ole mistään löytänyt. Harmi, että tuo yhteistilaus pääsi livahtamaan minulta ohi.

    VastaaPoista
  2. Jos on tarvetta, teemme keväällä 2019 uuden tilauksen.

    VastaaPoista
  3. Jos on tarvetta, teemme keväällä 2019 uuden tilauksen.

    VastaaPoista
  4. Huupat ovat hyvin kauniita puutarhaelementtejä, sen ohella että kasvattavat herkkua allaan. Lisää brittiläisestä, huupattomasta pimeäraparperin kasvatuksesta ja sen historiasta voi lukea osoitteesta
    http://neba.finlit.fi/blogi/lempeaksi-pakotettu-raparperi/

    VastaaPoista
  5. Tulipa mieleen, että noista voisi vinkata UDUMBARA Helsinkiin, niin voisi saada lähituotantona eikä tarvitsisi tilailla kaukaa...

    VastaaPoista