tiistai 19. helmikuuta 2019

Englantilaisten puutarhojen huumaa

Ränneistä tiputtelee vettä lupaavasti. Kevät on täällä nopeammin kuin arvataankaan ja puutarhapuuhat saa täydellä teholla käyntiin. Englantilaiset puutarhat ovat suuri rakkauteni kohde ja tänä keväänä myös meidän puutarhaan on tulossa muutoksia. Punertavan murskeen kaveriksi on saapumassa antiikkipunaisia tiiliä ja potager kokee pienoisen muodonmuutoksen. Sitä ennen voi fiilistellä edellisten kesien puutarhakuvilla. Teimme Katin kanssa totuttuun tapaan uuden podcastin ja tällä kertaa aiheena on kuinkas muutoin kuin Englantilaiset puutarhat. Podcastin voit kuunnella alla olevalla soittimella ja artikkelin aiheesta pääset lukemaan tästä linkistä. 



5 kommenttia:

  1. Tuo kuva keväisestä potageristasi on aivan ihana! Kuuntelin myös podcastin. Ihanaa kevään odotusta ja mukava seurata myös versoilevan antia kevättä odotellessa.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos =) Hedelmäpuiden kukkiessa potager on jotenkin jopa taianomainen =)

    VastaaPoista
  3. Olen tässä infektion kourissa kuunnellut teidän ansiokkaita podcasteja oikein urakalla. Mahtava kuunnella kun ei mihinkään muuhun pysty. Ne tuovat piristystä päivään! Erityisesti tykkään kun jutustelet Varsinais-Suomen murteella :) Minua viehättää kovasti myös paneutumisesi asioihin. Vaikka jokin aihe ei sinällään kiinnostaisi, saatte kuitenkin sen tuntumaan innostavalta. Kiitos!

    Kun puhuitte siementen keräämisestä, tuli mieleeni minua aina vaivannut kysymys. Jos en kerää siemeniä talteen, vaan annan niiden varista maahan, kasvavatko ne / riippuuko kasvista? Syksyllä varistelin pioniunikoiden siemeniä ajatellen, että siinäpä saisivat kylmäkäsittelynkin. Onkohan turhaa odottaa keväällä taimia niistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kaunis kiitos sanoistasi =) Ihanaa, että olet pitänyt podcasteista. Tuo murre on niin tiukasti kiinni, että se kulkee ainiaan mukana ;)

      Osa tosiaan kuten itsekin tuumit lähtee keväällä kasvuun. Tällaisia ovat useimmiten perennat mm. punahattu, isopiikkiputki, hanhikit, tyräkit jne. Yksivuotisista ehkä parhaiten kylväytyy kehäkukka ja unikot. Mutta unikoiden kanssa olen huomannut sen, että eritoten nuo pioniunikot eivät kylväydy itsestään kovinkaan helposti vaan talven yli selviää useimmiten tavalliset kertaamattomat unikot. Mutta pidetään peukkuja =) Ja paranemisia Sinulle

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! Miten sattuikaan, että minä juuri niitä pioniunikoita varistelin, jotka huonommin itävät :) No, aina oppii.

      Poista