lauantai 9. maaliskuuta 2019

Taimi on täällä!


Mikään ei ole parempaa kuin kevään kirjauutuuksien odottaminen. Olen jo joulukuulta asti odottanut tätä uutuutta ja nyt sain arvostelukappaleen käsissäni. Taimi on Johanna Vireahon ja Hanna Marttisen kirja, mikä tarjoilee vähintäänkin rautaisannoksen tietoa ja visuaalista ihanuutta taimista, siemenistä ja niiden kasvattamisesta. Inspiraatiota tarjoilevat kuvat sekä näppärät vinkkiruudut tekevät kirjasta helposti lähestyttävän ja kauniin informaatiopläjäyksen, josta on varmasti apua kokeneemmallekin konkarille.


Kirjan ideologinen sydän on tiivistettynä pienissä nostoissa, joita löytyy kauniiden kuvien lomasta. On helppo yhtyä Johannan ajatuksiin siitä, että taimien kasvattaminen on tutkimusmatkailijan löytöretkiä, onnistumisen iloa, kokeilua ja uuden oppimista.


Ja taimilaput tai -kyltit. Istuttaminen ja kylvöpuuhat eivät suorastaan tunnu miltään ilman ihania nimilappusia. Nimilappusten avulla pysyy villimpikin viljelijä kärryillä kylvöksistään ja lajikkeista.

Mitkä ovat teidän parhaat kevään lukuvinkit puutarhamielisille?

4 kommenttia:

  1. Tätä uutuuskirjaa täälläkin odotellaan, voi kun se onkin ihanan näköinen! Johanna on ihan huipputarmokas, aina syntyy jotakin kivaa ja kiinnostavaa. Vanhoihin luottokirjoihinkin on mukava tarttua, juuri katselin kirjahyllyä sillä silmällä. Hyviä puutarhakirjoja voi lukea uudestaan ja uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihanan kirjan ovat Johanna ja Hanna tehneet. Parhautta on todellakin laaja puutarhakirjasto, josta löytää jokaiseen tarpeen oman kirjansa.

      Poista