maanantai 22. huhtikuuta 2019

Keväinen ruukkuistutus ja keltainen hyasintti


Pääsiäisen pyhät on mennyt vauhdilla. Kotinurkissa on riittänyt vipinää kun molemmat lapsokaiset piipahtivat moikkaamassa. Nuorimmaisen kanssa intouduttiin tekemään kevään ensimmäiset ruukkuistutukset. Viime keväänä hankitut betoniruukut saivat väriä kaverikseen. Lähitaimistolta löytynyt ihana eugalyptus sai kaverikseen violetteja ja punaisia orvokkeja, keltaisen hyasintin, lankaköynnöstä ja kirjavalehtisen muratin.


Harmaista pitkistä ruukuista toinen oli kadonnut talven aikana. Ihmeellistä miten suuretkin tavarat tuppaavat katoamaan. Olen varmaan tehnyt jotain istutuksia ja jättänyt ruukun eri paikkaan kuin muut. Harmillista, sillä pitkulaiseen ruukkuun mahtuu erilaisia kukkia kiitettävästi.


Pallokuvioiseen harmaaseen ruukkuun saatiin mahtumaan samaa sarjaa lisää ilman eugalyptusta.


Lopuksi kokosimme ruukut rennosti tuvan portaille. Nyt vaan pitää pitää peukkuja, että yöpakkaset olisivat tipotiessään. Vaikka totuuden nimessä siellä ne vaanivat vielä pitkään. Orvokit kestävät -5C pakkasia samoin muraatit, mutta toisin on eugalyptuksen laita. No onneksi kiviportaat varaavat päivisin mukavasti lämpöä samoin kuin talon julkisivu. Onko siellä ruudun toisella puolen jo tehty kevätistutuksia?


6 kommenttia:

 1. Ihana asetelma! Hyvää ja kukkaisaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =9 Oli niin vastustamattomia kukkia lähitaimistolla

   Poista
 2. Aivan ihanat istutukset! Erisävyiset vihreät ja pirteät orvokit ja hyasintit ovat kauniin keväiset yhdessä. Pidän myös noista betoniruukuista todella paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Harmaa betoni jotenkin raikastaa ja luo kontrastia istutuksiin

   Poista
 3. Löysin tänne jotakin blogipolkua pitkin. Onneksi löysin, sillä tykkäsin heti niin paljon ,että ajattelin ruveta tätä blogia seuraamaan ja liityin lukijaksikin.
  Teit kyllä aivan ihania istutuksia , kukat ja ruukut sopii niin hyvin yhteen.
  Minä en ole vielä tehnyt mitään istutuksia.
  Tuleppas käymään aurinkokujallakin kylässä.
  Rauhallista ja iloista viimeistä pääsiäis päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva, että löysit tiesi tänne =) Tulen ilman muuta vastavierailulle =) Uusia blogituttavuuksia on aina hieno löytää

   Poista