maanantai 9. syyskuuta 2019

Viherkasvit luovat mukavan kotoisaa tunnelmaa

viherkasvit, vihersisustus

Vielä muutama vuosi sitten kotoa ei löytynyt kuin muutama kaktus ja ikivanha rahapuu. Nyt tilanne on tyystin toinen. Viherkasvit ovat vallanneet pikkuhiljaa tilaa ja niitä tuntuu olevan lähes kaikilla tasoilla mitä kodista löytyy. Siinä missä viherkasvit luovat viihtyisyyttä, kodikasta tunnelmaa ja puhdistavat huoneilmaa ne tuottavat myös muunlaista iloa. Niiden huoltaminen, hoivaaminen ja kasvattaminen antaa monenlaista iloa. Onnistuminen haastellisten kasvien kanssa palkitsee ja saa viherkasvi-innostuksen nousemaan uudelle tasolle. Tänä vuonna testaan ensimmäistä kertaa erilaisten maijojen kasvatusta. Maijat vaativat kostean huoneilman, mikä luo talvella omat haasteensa kun pönttöuunien lämpö kuivattaa ilmaa.

Maijoista löydät lisää juttua Hernepensaselämää -blogin atikkelista Maijat - viirulliset viherkasvit vihersisustuksessa. 

viherkasvit, vihersisustus
Tiiviit useamman viherkasvin ruukkuistukset luovat runsauden tuntua. Tiheä istutus auttaa myös kosteuden pidättymistä istutuksen välittömään läheisyyteen.

rennosti ryöpsähtelevä Pilea glaucophylla on ihastuttava.


viherkasvit, vihersisustus
Nukkatyräkit, kilpipiileat ja erilaiset vehkat ovat helppoja viherkasveja ja ne selviävät hyvin talvesta, vaikkei päivänvaloa juurikaan näkyisi. Näissä kolmessa on myös se erityispiirre, että näitä on erittäin helppo lisätä joko siemenistä tai pienistä versoista jakamalla. 

viherkasvit, vihersisustus


1 kommentti:

  1. Kauniin kotoisaa! Viherkasvit tuovat myös eloa, varsinkin talviseen kotiin.

    VastaaPoista