lauantai 11. tammikuuta 2020

Suloinen pitsilehti ja kummallinen isoleopoldinkukka

Punajuovainen pitsilehti

Viherkasviharrastukseen liittyy jotain kumman vangitsevaa. Ensin en lämmennyt mitenkään viherkasveille ja nyt niitä on kaikkialla. Vanhoja kuvia selatessani havahduin siihen, että kolme vuotta vanhat kuvat kodista näyttävät kummallisilta. Hetken tarkastelun jälkeen oivalsin, että niissä ei näy ainoatakaan viherkasvia. Nyt kodin viherkasvien lukumäärä on lähempänä sataa kuin viittäkymmentä ja silti joukosta puuttuu lukuisia ihanuuksia. 

Pikkuhiljaa olen oppinut hoitamaan viherkasvejani. Toki vuosittaisia menetyksiäkin mahtuu mukaan. Parhaimpia oivalluksiani on aamuin ja illoin tehdyt sumuttelut, jottei liian kuiva huoneilma ruskista ihanuuksiani. Korkean ilmankosteuden ystäviä ovat myös kaksi uusinta lempparini, punajuonteinen pitsilehti ja valkealehtinen isoleopoldinkukka. 


Pitsilehden ja isoleopoldin kukka nauttivat tasaisesta kasvualustan kosteudesta sekä riittävästä ilmankosteudesta. Kumpikin huonekasvi pitää reilusta valosta, muttei suorasta auringonpaisteesta. Monesti onkin hyvä hankkia saman tyyppiseen hoitoon pohjautuvia kasveja ja sijoitella ne omaksi ryhmäkseen. Näin niiden hoito on helpompaa. Uusimmassa podcastissa jutustelimme Katin kanssa viherkasveista ja niihin liittyvistä trendeistä. Podcastin voit kuunnella alla olevalla soittimella ja lukea aiheeseen liittyvän artikkelin Silkkimaija ja muut trendikkäät hittikasvit tämän linkin takaa.


isoleopoldinkukka
Isoleopoldinkukka


3 kommenttia:

 1. Viherkasveista löytyy niin ilahduttavan kivoja lehtivärejä ja kuvioita!
  Pitsilehtien kirjoa meilläkin töissä juuri nyt. :)
  Onnellista tammikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Nämä erikoisemman lehtivärin omaavat ovat alkaneet kiinnostaa minuakin, perusvihreää kun jo löytyy:)

  VastaaPoista
 3. Upea kasvi, kertakaikkiaan.
  Kiitos teidän upeasta podcastista! Kuuntelen kaikki osat, olipa asia lähellä sydäntä tai ei. Tulee aina hyvälle tuulelle, kun kuuntelee teidän pulputusta.

  VastaaPoista