Helppo banaanileipä sopii aamukahvin seuraksi. |
Joulun jälkeinen arki on lähtenyt verkkaiseen käyntiin. Ulkoilua, löhöilyä, syömistä ja uusia ideoita. Jouluvieraiden jäljiltä jäi hedelmäsalaatin aineksiksi hankittuja banaaneja ja ajattelin kokata mustumassa olevat banaanit ennen niiden pilaantumista. Versoilevan sivuilta kaivoin esiin Marian tekemän banaanileipä -reseptin ja ei muuta kuin testaamaan.
Tummuneet ja hieman ylikypsät banaanit murskaantuivat hetkessä haarukalla. Kuiva-aineet, jugurtti ja sulatettu rasva kääntyivät taikinaksi pelkän puulastan avulla. Tunnin odottelu uunista, huolellinen jäähdytys ja ihastuttava leipä oli valmis.
Lapsuudesta asti olen tottunut ajatukseen ruokahävikin minimoinnista ja tämä nokkela banaanileipä on mitä mainioin tapa kadottaa joululta yli jääneet viikunat, hillot, karpalot ja tietysti nuo banaanit. Leivän makua voi näet helposti tuunata omien mieltymysten mukaan. Karpalo, jota itse banaanileivässä käytin, antaa lempeälle banaanille vähän kirpeyttä kyytipojaksi.
Banaanileipä on mehukas, tiivis ja aavistuksen makea. |
Banaanileivän koristeena voi käyttää halkaistuja banaaneja. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti