maanantai 21. joulukuuta 2020

Jouluinen ovikoriste havuista ja rosepippureista

Jouluinen ovikoriste syntyy helposti muutamasta havusta, rosepippureista ja kuivatuista kukista. Perinteistä ovikrassia helpompi on viuhkan mallinen ovikoriste, jossa havujen päälle sommitellaan muutama pippurin oksa ja kuivakukka. Koko komeus kieputellaan tyvestään tiukasti kiinni luonnonnarulla. Halutessaan ovikoristeeseen saa lisää ilmettä käyttämällä sidontaan paksua sametti tai silkkinauhaa.


Hennot rosepippurit ovat ihastuttavia harmaan vihreiden havujen seuraksi. Rosepippureita saa upeina nippuina hyvinvarustelluista kukkakaupoista. Kuivuneet oksat kestävät hyvin käsittelyä ja marjat ovat tiukasti kiinni oksissa. 


Harmaan vihreät havut luovat hienostuneen taustan ovikoristeelle.Kansakoulumme eteläisen seinustan ovet kauhtuvat nopeasti auringonpaisteessa. Hieman haalistunut vihreä ja hillitty ovikoriste muodostavat harmonisen yhdistelmän. Erityisen sopiva leutoon ja lempeään talveen vai mitä?


Saunan punainen ovi sai seurakseen räväkämmän kokonaisuuden. Hehkuvan punaiset orjanlaakerin marjat ovat kuin luodut punaisen oven rinnalle. Mukavaa joulun odotusta ❤️

5 kommenttia: