tiistai 14. lokakuuta 2014

Sumuisia aamuja ja hiljaa lipuva joki

Oi miten herkkiä ja upeita syksyiset aamut ovatkaan olleet. Jokirannasta nouseva sumu on värjännyt maisemat salaisuuden verhoon ja tunnelma on ollut vähintäänkin käsinkosketeltavan hauras. Taidan sittenkin rakastua syksyyn.

Nuorimmainen oli viime lauantaina aamuvarhaisella menossa kylille. Ajatus jokivarren tutkimusmatkasta oli kytenyt mielessäni jo viikkoja ja päätin ottaa kameran varuiksi matkaan. Paluumatkalla seisahdin jokiuoman viereiselle pellonlaidalle. Kaikkialla oli aivan hiljaista. Ja joki sumuineen vangitsi koko olemuksellaan.

Joen vieressä oleva pelto oli vasta kynnetty ja vihreä suojavyöhyke reunusti maisemaa. Vasta kynnetyt pellot näyttävät aina niin ihastuttavilta. kyntövakojen rytmi ja valon leikki käännetyn maan pinnalla tuovat mieleen lapsuuden ja syksyiset peltotyöt. Toisinaan kaipaan peltotöiden tunnetta.

Toisaalla oli vielä koskematonta sänkeä.

Jokivarttamme vartioi viikinkivene. Yksisarvinen lohikäärmeen pää tarkkailee ohikulkevia. Tämä salamyhkäinen vene saapuu joka kesä mystisine varusteineen jokivarteen. Sillä lienee monta tarinaa kerrottavanaan. Huomenissa ehkä metsästän lisää sumuisia maisemia tai sukellan potagerin lehtikasojen keskelle ja nautin ripauksen meneillään olevasta lomasta =) Mukavaa lomaa muillekin syyslomalaisille =)


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jokimaisemissa on se jokin oma viehätyksensä =)

   Poista
 2. Hienot kuvat! Tuollainen usva on jotenkin rauhoittavaa katseltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tuossa aamussa oli sellaista syvää levollisuutta =)

   Poista
 3. Mukavan mystinen tunnelma näissä kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin =) Usvassa on jotain salaperäistä =)

   Poista
 4. Tässä samalla juutuubista musiikkia kuuntelen ja muuten osui Amy Nuttallin Scarborough Fair kappale aika hyvin yksiin näiden kuvien tunnelmien kanssa, kokeilkaa vaikka :) Upea vene!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuhannet kiitokset juutube vinkistä =) todella upean kuuloista ja juurikin usvakuviin sopiva =)

   Poista
 5. Upeita kuvia! Meidän pihajoki on kapea ja pieni eikä siinä ole koskaan näkynyt noin hienoa usvaa.
  Syksykin on kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meidän kotijoki on melko leveä ja komea =)

   Poista