keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Haravoiden havinassa ja hernepensaiden katveessa voi kuulla suuria haaveita


Meillä on haravoitu. Kiivaasti haravoitu, annettu kyytiä sammaloituneelle peitteelle, kuovittu ilmaa ja vanhat risut ovat saaneet väistyä. Vihdoin neljännen kesän kynnyksellä yläpihamme alkaa palautua entisaikojen fiilinkiin. Hernepensaita on karsittu toden teolla, mäennyppylät piirtyvät esiin tarkemmin ja villiintyneet vitikot ovat saaneet väistyä uuden kasvuston tieltä. Levylautasella soi ranskalainen kepeys ja ilmassa on todellista kevään, tuikkivien silmien, kiihkon ja kiivauden tuntua. Vanhimmainen on kuin syntynyt uudelleen. Miestä vetää puoleensa vapauden ja itsenäistymisen kaipuu. Mies on kasvanut kilometrin viime vuoden aikana, ajatukset ovat kypsyneet ja hevimiehen hienoakin hienompi sisin on puhjennut kukkaan. Sitä saa suorastaan olla rinta rottingilla ja tuntea, että yksi kullannuppu on ottanut omat siivet alleen.


Viime syksyn uurastus ja narskujen jakaminen on kantanut satoa. Vankat rivistöt nostavat päitään vielä paikoin lumen peitossa olevan kukkapenkin kätköistä. Kohta meillä kukkii valkeat pumpulipilvet, kurottelee korkeuksiin oranssikauluksiset ruhtinaat ja huumaava tuoksu tulvii sisäänkäynnin ympärillä.


Ja öljylamppuarsenaaliimme on rantautunut uusi hurmuri. Ajattelimme jättää sähköistämättä koko suuren salin ja hankkia tilalle öljylamppukaunokaisia.

3 kommenttia:

 1. Voi, että miten siistiä! Meillä on ihan sikapaljon lunta vielä. Voihan hanuri :) Haaveilu on parasta ja tuo öljylamppuidea on oikein hyvä.

  VastaaPoista
 2. Sanni vei sanat suusta, suurensin kuvan ja todellakin näyttää niin siistiltä. Meillä on myös aika paljon sammalta, pitää varmaan keksiä jotain, en nyt ihan koko pihaa halua sammaleiseksi. Harava viuhuu varmaan meidänkin alapihalla viikonloppuna, on luvattu sen verran kaunista ja lämmintä ilmaa, joten alapihan terassin kaluseet täytynee varmaan laittaa paikalleen ja nauttia ekat iltapäiväkahvit siellä, jee..ihanaa!

  Huomasin itse myös, että kyllä kannatti syksyllä tehdä tiettyjä juttuja ,vaikka ei olisi yhtään huvittanut, ja tuo narskujen jakaminen on yksi niistä...Syksyllä meinaa into laantua, mutta ahkeruus palkitaan keväällä kauniilla kukinnalla.

  Aivan ihana öljylamppu.

  Mukavaa ja aurinkoista viikon vaihdetta sinulle.

  VastaaPoista
 3. Siellä jo nurmi vihertää kutsuvasti. Haravointi ja risusavotta ovat tehneet ihmeitä.
  Kasvun ihmettä on upeata seurata jälkikasvussa.
  Puutarhassa palkitaan ahkerien käsien työt. Pumpulipilvien huumaavan tuoksu tainnuttaa teidät pääsiäisenä - mikäs sen mukavampaa.
  Öljylamppu on todellinen löytö!

  VastaaPoista