tiistai 19. huhtikuuta 2011

Padvasta simaa.... onko järkee vai ei =)Meidät on saartanut sinisyys. Sinistä, vaaleansinistä, violettiin vivahtavaa sinistä, violettia, syvää violettia, fuksiaa, vaaleaa fuksiaa, vähemmän fuksiaa ja joukossa siellä täällä valkovuokkoja. Tässä, juurikin tässä vaiheessa meillä on kevät pitkällä, mutta kun muutama viikko kuluu niin koko Suomi pörhältää samaan tilanteeseen. 

Täällä alkaa pääsiäisenä pottugeeri ponnistelut ja potut vilahtavat maan uumeniin, ehkäpä herneitäkin vilahtaa maahan. Ja keittiöstä kuuluu siman suhina - 8 litraa salaista simaa ja minulla ei ole asiaa simatouhuihin - Pyh. Nyt joku huutelee, että lähdetään ajelemaan ja hakemaan Padvasta simaa kun kukaan ei malta odottaa siman valmistumista. Siis sen tekemisestä on kulunut nyt vartti =) Kevätlevottomuutta siis ilmassa.
Kevätlevottomuutta ja armotonta hajamielisyyttä. Meiltä on hukkunut kaksi mattoa. Villaisia, käsinsolmittuja nukkamattoja. Eilen kun puhuin nuorimmaisen kanssa jostakin hukkuneesta paperista niin nuorimmaisen hersyävä nauru täytti koko huoneen. Muistatko kun meiltä katosi talvikengät, juu ja muistatkos sen takin, entäpä silloin kun oltiin Turussa ja koko auto katosi ja etsittiin sitä taksilla, todistusten katoaminen on niin arkipäiväistä että niitä tuskin enää lähetetään kotiin kurkittavaksi. Mutta nyt nämä kaksi mattoa. Lumikasan alta pilkistää hapsut - meidän matot ovat siis löytyneet juuri kun jo hieman nuorimmaisen kanssa pohdimme, että pitääkö oikein poliisijupakka tehdä ja ilmottaa mattojen katoamisesta. Ja nyt simaa hakemaan Padvasta ja juhlimaan hajamielistä ja levotonta keväänalkua - Kippis

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, siellä on jo sinivuokkoja. Ajattelin viikonloppuna vimeistään, jos on hyvä ilma, mennä katsomaan josko löytäisin myös jotain vuokkokuvattavaa. ;)

  VastaaPoista
 2. Vuokkojen värisinfoniaa siellä teillä!
  Meiltä löytyi eräänä keväänä kanssa matto pihalta. Nuorimmaisen juhlien jäljiltä. Oli matolle jotakin kaatunut ja hätäpäissään joku oli päättänyt päästä eroon.

  VastaaPoista
 3. Toi on jo paras et auto hukku ja etsitte sitä taksilla, pitäiskö sun kävästä lääkärillä vai onko se siippa jok hukkaa kaiken:)
  Mikä on Badva, olen kuullut sellaisesta uimarannasta jossa työkaverini kävi viime kesänä ja kehui maasta taivaisiin löytöään.

  VastaaPoista
 4. Sählingin makua aamusta iltaan ja niin hirvittävä härdelli, ettei ehditä katsoa minne auto tulikaan laitettua =) Eikös teillä muka koskaan tapahdu niin ;) Padva on jumalallinen uimaranta Tammisaaresta n. 15 km Saloon päin, sitten Tenholasta n. 25 km Bromarviin ja sieltä sitten vielä ehkäpä toiset 20 km pieneneviä tiepoloisia pitkin Padvaan. Suloista hiekkarantaa, aava ulappa ja rauha - ahh ihana paikka.

  - jori -

  VastaaPoista
 5. Siis, miten se sima on siellä rannalla? Mie en ja tajuu yhtään mitään! Siis jäikö ne matot syksyllä ulos? Auts. Onneks muutkin tohottaa. Mie aion tohottaa paahtovanukasta kaasupolttimella. Mitähän siitä ja tulee? Mie oon kyllä semmoin tohottaja kans että!

  VastaaPoista
 6. sinivuokot on täydellisen ihmeellisiä! terapeuttista lukea että muutkin on hajamielisiä. minä löysin juuri lumen alta taikinakulhon. En taida edes uskaltaa ajatella, että mitä se teki pallohortensian juurella. keväällä on myös hauskaa yllättyä pihamaalla, kun syksyllä istutettujen sipulikukkien paikat on talven aikana tyystin unohtuneet.
  Suloista sinivuokkojen kukinta-aikaa ja siman tekeytymisen odottelua sinne!

  VastaaPoista