maanantai 15. huhtikuuta 2013

Riikinkukon jäljillä =)


Blogin banneri piti vaihtaa hehkeäksi kukkamereksi. Tähän on toki oma syynsä. Pikkuhiljaa, suorastaan salakavalasti idea omasta riikinkukosta on vallannut mielemme. Vanhaa kanalaa pitää siis ryhtyä kunnostamaan, jotta ylväällä kaunokaisella olisi hyvät oltavat. Kaveriksi linnulle olemme ajatelleet muutamaa helmikanaa.

Lintuihin liittyy monen monituista ihanaa muistoa, suorastaan ne ovat kappale elämäämme. Meillä on aikojen saatossa ollut skonen hanhia, ankkoja, kalkkunoita, viiriäisiä, helmikanoja ja ties mitä lintuja. Olen jopa hoitanut lapsena hautomakonetta. Lapset ovat myös kasvaneet lintujen maailmaan. Rakkaimpia lintuja ovat varmasti matkan varrella olleet Hurja Bill kukkola naiskaarteineen. Hurja Bill oli nimensä veroinen, kulmakunnan kingin. Koollaan ja ärhäkkyydellään se peittoisi kaikki aiemmin näkemäni kukot. Kirjavana ja ylväänä se kuljeskeli vapaana naiskaartinsa kanssa edellisen huushollimme pihamailla. Sitten meillä oli myös taannoin valkea kirjekyyhkypariskunta. Nuorimmainen kuljetti pihalla kyyhkyjä kainalossaan. Sitten eräänä kauniina päivänä kyyhkyt ottivat ja lähtivät. Ja siitä se vasta murhetta koituikin. Itkua ja surua Albinin ja Liljan menetyksestä siinä määrin, että lähtö innoitti  lapsia maalaamaan taulut. Kumpikin maalasi pyhimyksen, jonka olkapäillä kyyhkyt istuivat. Taulut ovat vieläkin jossakin tallessa ja muisto Liljasta ja Albinista.

Mutta nyt uudet tuulet puhaltavat ja riikinkukon etsiminen on aloitettu. Meille on saapunut kevään suloinen sointi, unelmat ja innostus. Tästä ei suorastaan vielä tiedä mitä ihmeellisyyksiä kesä tuokaan tullessaan, suorastaan jännitävää =) Sen kunniaksi pistetään soimaan meidän kesäbiisi, mikä pitää sisällään myös suuria ja onnellisia muistoja. Siitä alkoi elämämme ihanassa kansakoulussamme.


4 kommenttia:

 1. Riikinkukko kuulostaa jotenkin aivan mainiolta ja hieman hurjaltakin ajatukselta! No, huikean kauniitahan ne ovat ja eikös niitä hoida siinä kuin muitakin lintuja! Ovatko ne kovaäänisiä? Jotenkin sellainen mielikuva.

  VastaaPoista
 2. Vau, riikinkukko kuulostaa suorastaan mystiseltä... :

  VastaaPoista
 3. Onpas ihana blogipohja. Oma riikinkukko, Wautsi!

  VastaaPoista
 4. Juhlallisen kaunis ja ylväs lintu. Onnea hankintaan!

  VastaaPoista