tiistai 16. huhtikuuta 2013

Raparperihuppuja, hyppypussseja ja vaon piirtäjiä


Viktoriaanisesta ajasta lähtien raparperejä on kasvatettu terrakotta huppuun verhottuna. Pimeys madaltaa raparperien happotasoa ja saa ne maistumaan pehmeämmiltä. Tällaista rapsuhuppua olen himoinnut jo jonkin vuoden. Meillä on näet himoraparperin syöjiä ja rakastamme raparperimehua, raikasta raparperikiisseliä ja raparperimarenkitorttua - njamskis.


Vaikkei meillä kukaan enää olekkaan varsinaisessa leikki-iässä niin hulvattomiin puutarhakilpajuoksuihin olisi oiva juttu tälläiset hyppysäkit=) Siitä saisi jos jonkinsortin hupia, jos iltakaudet hyppelisimme puutarhatöiden jälkeen säkkihippasia =) Aikojen alussa kun aikuiset vielä leikkivät niin suuret puutarhathan olivat leikkipaikkoja, joissa aikuiset hippastelivat ja harrastivat kaikenmoisia pelejä ja leikkejä. 


Potagerhommiin taas vakopiirturi olisi mukava pienoinen hifistelytyökalu. Puinen piikkiharava tekee mukavat vaot esim salaateille ja muille pikkutaimille. 

Meillä siis vietetään ulkoiluvapaata päivää kaameassa hengitystie tulehduksessa ja mikäpäs sen parempaa kuin tutkailla puutarhapuotien antia. Englantilainen Hen & Hammock  on tällaiseen oikein oiva paikka. Riikinkukko asia on myös edennyt. Munanetin tunnukset on vahvistettu ja suunnitelmat kanalan kuntoonsaattamiseksi ovat saaneet innostusta ilmaan =) Tästä siis lisää kun pääsemme aluilleen hankkeen kanssa. 

1 kommentti:

  1. Ihania haaveita ja suunnitelmia! Odotan innolla kanalaprojektianne, itsekin haaveilen joskus saavani muutaman kanan piahapiiriin.

    VastaaPoista