perjantai 18. lokakuuta 2013

Millä meillä kuvataan?


(Viemällä hiiren kuvan päälle löydät lisää infoa näistä)

Onnenapiloita blogin Mari kyseli millaisella kameralla kuvaamme näitä blogikuvia.

Puutarhabloggaaminenhan alkoi 2007 toukokuussa ja silloin käytössä oli Lumixin pikkupokkari. Pikkupokkarissa oli alussa erinomainen värien toisto sekä makro ominaisuus. Vuosien varrella pokkari väsyi väsymistään ja haaveet järkkäristä kasvoivat.

Jossain vuosien 2010 ja 2011 tienoilla meille rantautui Sony α 33, oikea epäonnen kamera. Heti alkumetreillä kamera sanoi työsopimuksensa irti eikä käynnistynyt lainkaan. Useamman kuukauden huollon ja korjauksen jälkeen päästiin tutustumaan kameran ominaisuuksiin oikein kunnolla. Heti alkumetreistä asti kamerassa oli epävakautta. Tuntui, että sen hallinta erilaisissa valaistusolosuhteissa oli vähintäänkin sattumanvaraista ja tarkennuksen kanssa oli ongelmia. Lopulta ilmeni, ettei kamera tarkentanut kunnolla mihinkään ellei zoomannut kohdetta lähemmäksi. Höyry alkoi nousta korvien välistä ja kuvaaminen tuntui tukalalta. Kamerassa oli 18 - 55mm kittilinssi, lieneekö syy sen huonossa laadussa.

Sitten vihdoin ja viimein kesällä 2013 meille rantautui unelmien täyttymys Nikon D600. Täyskennoinen, valovoimainen ehta kunnon järkkäri. Ja rakkaus puhkesi oitis =) Päädyimme Nikoniin, koska joskus teininä olin intohimoisesti harrastanut kuvaamista ja meillä oli entuudestaan Nikonin filmikamera + muutamia objektiiveja siltä ajalta. Nikonien vanhat objektiivithan käyvät näihin uusiinkin järkkäreihin. Vanhoilla linsseillä kuvatessa kuvista tulee kylläkin vähän turhankin pehmeitä ja näin ollen käytämmekin useimmiten vain 50mm 1.8G linssiä.

Myös vanha, mutta sitäkin kestävämpi ja oivallisempi Bembon jalka on näiltä vuosilta ja se on palvellut erinomaisesti vuodesta toiseen. Jalka on supertukeva ja monipuolinen. Sen kaikki kolme jalkaa sekä puomin saa lähes mihin asentoon vaan. Hitusen hidas mutta kestävä ja vakaa. Tätä käytetään melko usein blogikuvauksissa.

Retroaarteenamme on vanha Nikonin kameralaukku, joka kätkee sisäänsä vaikka sun mitä. Sieltä löytyy muovipusseja, jos sattuu sieniapajalle kesken kuvausten. Siellä on omat lokeronsa kameralle ja linsseille. Sinne mahtuu vaikka eväät ja ties mitä muuta tarpeellista.

Kuvien käsittelyyn vuorostaan käytämme Lightroom 4 sekä PhotoShop CS6:sta.

Tämän postauksen  kuva on vuorostaan otettu iPad3:lla.

Haastankin tässä samalle Teidät muutkin kertomaan millä kuvaatte blogikuvanne =)

3 kommenttia:

 1. Nikonin ja Canonin kannattajat käyvät ikuista taistelua siitä, kumpi on parempi. Vuosikymmenten Canon-kuvaajana alan vähitellen taipua Nikonin puolelle. Minulla on Canonin vanha filmijärkkäri, mutta sen putket eivät valitettavasti enää sovi uusimpiin Canoneihin. Objektiivi lienee kuitenkin se tärkein osa kameraa. Niin se vain on, että todella hyviin kuviin tarvitaan valovoimainen, piirtokykyinen objektiivi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti kameratiedoista. Voin kyllä uskoa, että tuo Nikon oli unelmien täyttymys. Tosi hieno kamera :)

  VastaaPoista
 3. Näitä on aina mielenkiintoista lukea! Tuo Nikon D600 vaikuttaa kyllä unelmalta...
  Saako vielä kysyä, kuinka paljon käsittelet kuviasi? Olisiko mahdollista tehdä joskus sellainen ennen ja jälkeen -postaus?

  VastaaPoista