lauantai 12. lokakuuta 2013

Sittenkin sieniä


Sisäinen kello herätti tänään sittenkin jo puoli kahdeksan vaikka ajatuksena olikin ollut nukkua sikeästi ja pitkään. Muiden vielä nukkuessa autuaasti kävin kuuraisessa puutarhassa ja ilma oli jotenkin taianomainen . Suunnaton sumu ympäröi ja sumussa leijailevat kastepisarat saattoi suorastaan nähdä. Siitä sitten alkoi autuaan oleilun lauantai, monine ihanine retkineen lähirannoille, peltojen reunoille ja kallioille. Syysruska on niin kovin kaunis tänä syksynä, aivan poikkeuksellinen ja ilma täynnä auringonvaloa ja syksyn viimeistä lämpöä.

Illansuussa sieniretki kutsui. Vanhaan Airamiin höyryävää kahvia, ihanat piilopaikkamukit mukaan ja salaiseen suppilovahverometsään. Salainen apaja oli tulvillaan suppiksia aivan kuin muinakin vuosina. Läheisen lammen pinnalla leikki aurinsäteet ja kaikkialla oli niin kaunista. Kallionkupeessa nautittu höyryävä kahvi ja ääretön hiljaisuus saivat ajankulun seisahtumaan ja viimeiset sienet piti kerätä illan jo hämärtyessä. Oi onnea - suurta Onnea =)


10 kommenttia:

 1. Syksyiset retket ovat kyllä ihan parhautta. Ihania kuvia olet taas retkilläsi ottanut. :) Kivaa viikonlopun jatkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä =) Retkeily näin upeilla ilmoilla on suoranaista nautintoa ja etenkin hyvässä seurassa =)

   Poista
 2. Voihan vitsi! Minä en ole löytänyt suppiksia mistään. Sipoossa mulla oli varmat paikat, mistä löytää, muttei täällä Kaakkois-Suomessa... Ihanan saaliin sait!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit kun täältä voisi ojentaa sieniä sinne Kaakkois-Suomeen =) Suppiksia ja keltasieniä on metsissä vaikka kuinka

   Poista
 3. Kuulostaa aika täydellisen ihanalta lauantaipäivän oleilulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti suoranaista Onnea isolla O:lla =)

   Poista
 4. Metsä on aina ihana ja kutsuu retkeilemään. En ole sienestäjä mutta tunnistan nuo suppikset kyllä ja aika vähän näkyy täällä metsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelit ovat tänä syksynä olleet niin valloittavat, että metsä on kutsunut kerran jos toisenkin =)

   Poista
 5. Metsässä on kyllä niin ihanan rauhoittavaa. Ja saitte vielä saalistakin kaupanpäällisiksi. Loistoreissu siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaisuus ja metsän äänet ja tuoksut ovat aivan super rauhoittavia ja saaliit suussa sulavia =)

   Poista