maanantai 21. lokakuuta 2013

Portti ja potager


Nurkissa viilettävä viima ja pönttöuuneissa lämpimästi ritisevät tuli saa seisahtumaan tähän hetkeen ja kuuntelemaan hiljaisuutta. Haaveissa siintää jo kevätauringon kutsu, sulavan maan tuoksu ja mullasta nousevat uudet unelmat. Tuolla käytävän päässä nousee ensi keväänä ylväänä portti salattuun Hernepensaskujanteen potageriin. Portti on tummanpuhuvan hiilenmusta ja siinä on potagerin logolla varustettu kyltti salaisine viesteineen. Porttia reunustaa aidanne ja potager alkaa vähitellen sulkeutumaan ympäröivien aidanteiden katveeseen. Tänne alkaa vähitellen muodostumaan oma pienoisilmasto ja syntyy uusia kokeiluja, uusia nurkkauksia ja vietteleviä yksityiskohtia. Portin ja potagerin väliin jää 5m halkasijaltaan oleva puoliympyrä, johon sopeisi kermanvalkea patsas, jotain renessanssihenkistä. Unelmat saavat siivet ja näen selvästi edessäni nousevan näkymän ja tuskin maltan odottaa kevättä. Onneksi Potagerissa kukkii jää helminauhat ja huurteella kuorutetut tyräkit.5 kommenttia:

 1. Niin hienoa ja mieltä lämmittävää, kun talvella voi haaveilla ja kuvitella tulevaa ! Ja kuulostaapa tosi hyvältä, äkkiä nämä talvikuukaudet ovat ohi, joulukin on jo tuossa tuokiossa, ja sitten haaveet todeksi !

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä ihania haaveita potagerin suhteen! Ensi kevättä mielenkiinnolla odottaen :)

  VastaaPoista
 3. Juuri nyt on aika haaveilun kun puutarha vaipuu lepoon. Rakenteet tulevat nyt taas hyvin esiin ja on helppo tehdä suunnitelmia, ihanaa<3

  VastaaPoista
 4. Puutarhureiden on aika mennä talviunille;)

  VastaaPoista
 5. Ah, unelmia ensi keväästä...

  VastaaPoista