perjantai 25. huhtikuuta 2014

Tätä pihatietä on kuljettu 112 vuottaMeidän pihatien pielessä seisoo kaksi betonista tolppaa. Niihin on tehty joskus vuosikymmeniä sitten portti, joka ei ole koskaan ollut käytössä. Näin tiesi kertoa naapurin vanha isäntä seisahtuessaan ihmettelemään puuhiamme. Portti on meidän kanalassa, valkeaksi maalattuna ja totisesti käyttämättömän näköisenä. On aina mukavaa kuulla pieniä paloja talomme historiasta.

Historiaa  jos jonkin näköistä kätkeytyy myös varmasti pihatiehemme. Tänään tievanhus sai lupauksen uudesta pinnasta. Tänään koitti nimittäin päivä kun Kiviaseman rekka hurvasi pihaamme kyydissä 0-8mm harmaata pihatiemursketta. Meidän tie viettää reilusti alaspäin ja tie on altis sadevesien aiheuttamille vaurioille. Tämä murske tiivistyy ja pysyy rinteessä sateellakin. Ajan saatossa tien ajoraiteet olivat painuneet melkoisesti ja iltapuuhtena jumppasimme likimain viitisentoista kärryllistä mursketta tien alkupäähän. Huomenissa projekti jatkuu. Pitää asentaa linjalangat ohjaamaan tien reunaa. Tänään silmämääräisesti asennettu reuna nimittäin loirottelee jo nyt ja mittalankojen kanssa hommaa on mukavampi jatkaa. Luvassa on ehkäpä myös sammaloituneen nurmialueen reunojen kanttausta ja paikoin tien linjojen suoristamista sekä ryhdistämistä.


6 kommenttia:

 1. Tarkkaa ja siistiä jälkeä pukkaa teilläpäin.
  Nuo kivi- ja hiekkahommat ovat aika raskaita.
  Meidän pitkä sisääntulotie on paljon kuoppaisempi, mutta taidetaan vielä lykätä sitä hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lihaksissa tuntuu sen verran, että tietää kärränneensä. Etenkin näin talven jäljiltä kun on vielä talviterässä koko kroppa. Mutta siisti jälki innostaa ja pistää jaksamaan =)

   Poista
 2. Näyttää hyvälle! Aiotteko ottaa portin käyttöön? Hyvää viikonloppua sinulle Jori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Porttia tuskin otamme käyttöön, koska se on yli kaksi metrinen. Luulempa, että se on kovasti epäkäytännöllinen ja betonipaasit tien vierustalla ovat ajansaatossa kallistelleet pahoin. Oikein antoisaa viikonvaihdetta myös Sinulle =)

   Poista
 3. Jäin tuijottamaan tuota pihatieltä aukeavaa näkymää. Miten upea! Ja uusi pihatien päällyste tulee olemaan myös :) Teillä taitaa ollakin työntäyteinen viikonloppu, joten työniloa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kevät kylvöjen jälkeen maisema on aivan mahti. Kaukana siintää jokilaakso ja vastarannalla laiduntaa karja. Oikeaa maalaisunelmaa =) Huomenna on tavis työpäivä ja sitten illalla lähtee taas murske liikenteeseen =)

   Poista