keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Uusia ja vanhoja projekteja


Pientä nurkkien fiksausta on ilmassa. Jotenkin vimma iski tänään parturista kotiin ajellessani. Muistin, että meillä on jossakin melkein 10 litraa punamultamaalia. Vanha 60-luvun alussa rakennettu leikkimökki on suorastaan pihallamme paraatipaikalla. Tuo mökki kuuluu pihamiljööseen niin, ettei sitä tohdi purkaakkaan, joten päätin sipaista uutta maalia pintaan. Sammallet ja ties mitkä lahottajat ovat oikein antaumuksella pureutuneet mökin lautaverhoiluun, mutta tällä kertaa en edes harkinnut niiden puhdistamista vaan sipaisin suoraan kosmetiikkaa pintaa ;) Illan viileys tuli puolivälissä vastaan ja jatkanen huomenissa projektia. Viikonvaihteessa pitää myös sipaista nuo valkeat osat uuteen uskoon.


Mutta täällä on se varsinainen kesken jäänyt projekti, mistä viikonvaihteessa vihjasin. Meidän Viktorius, kuten joku lukijoista saattaa muistaakkin. Vuonna 2010 purimme puuvajan päädystä vanhan autotallin ja runko-osasta rakensimme kasvihuoneen aihion. Valmiiksi leikatut ikkunalasit ovat olleet siitä asti huolella pakattuna meidän isossa salissa ja kattolevyt ovat olleet kaupassa. Potager ja muut projektit veivät mennessään ja vuosien varrella meidän Viktoriuksesta tuli epämääräisen rojun säilöpaikka. Tänä keväänä kuitenkin esikasvatusvimma sai huushollin kaikki ikkunanvierukset niin tupaten täynnä taimia, että ajatus esikasvattamosta heräsi jälleen henkiin. Pääsiäisenä on luvassa siis tuon peltikaton purkua ja ruodelaudoitusten värkkäämistä. Ensiviikon keskiviikkona kattolevyt vihdoin saapuvat ja ehkäpä tänä keväänä totisesti päästään jotain jo kasvattamaankin meidän Viktoriuksessa. Eli lähiaioina luvassa myös tällaisia projekteja =)


Potagerissa on ängelmät pikkuhiljaa nousemassa maasta. Saas nähdä, viime vuonna nämä ängelmät olivat pikemminkin ongelmia, kun niiden varret riehaantuivat kasvamaan lähes kaksi metrisiksi =) Ja nyt niillä on vielä kaikenkukkuraksi voimaa juurellaan =) Huh huh14 kommenttia:

 1. Viktorius -projekti pääsee siis nyt käyntiin. Etpä olekaan aikaisempina vuonna kylvänyt ennen kesää. Silloin kasvatus hoitui näppärästi taivasalla. Kyllä nyt Viktoriusta tarvitaan. Siitä tulee hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin innoissani, että Viktorius vihdoin etenee. Sitten pääsen tekemään kylvöksiä jatkossa aiemmin keväällä. Nyt olen viimeiset kuusi vuotta jättänyt kylvöt totisesti suosiolla alkukesään. Viktoriusta totisesti tarvitaan =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Punamulta totisesti siistii nurkat kummasti =)

   Poista
 3. No voihan Viktorius,oikein lupavan näköistä ja kuuloista! Ihanaa, aurinkoista ja lämmintä pääsiäisviikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Aurinko on lämmittänyt ja huomenna aloitamme Viktoriuksen vanhan katon purkamisen =) Voih tätä on niin odotettu =)

   Poista
 4. Mä niin voisin ottaa ängelmä-ongelman omaan pihaani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Ängelmät ovat ihastuttavia ongelmia ;) Hitsit kun ne eivät ole tehnyt yhtään siementaimia. Meillä on kolmea erilaista ängelmää ja kaksi niistä aiheuttaa näitä ongelmia =)

   Poista
 5. Oi, olen usein miettinytkin, mitä mahtaa Viktoriukselle kuulua! Siitä tulee niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktorius parka jäi armotta potagerin jalkoihin ja nyt hänen vuoronsa on koittanut =)

   Poista
 6. Ah, Viktoriuksesta tulee varmasti ihana:)

  VastaaPoista
 7. Miten kauniit ikkunan puitteet mökissä! Ovatko ne alkuperäiset? Punainen mökki kuin sadusta :) Kaunista pääsiäistä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkimökki on ilmeisesti rakennettu 60-luvulla ja luulisin, että ikkunanpielet ovat alkuperäiset =) Kaunista pääsiäistä myös Sinulle

   Poista