keskiviikko 6. elokuuta 2014

Puimureiden hyrinää

Kuumuus saa värit haalistumaan. Pari päivää sitten otetuissa kuvissa viljapelto vielä hennosti vihertää, mutta tänään jo lähipelloilla hyrisivät ensimmäiset puimurit ja ohran tähkät olivat kullankeltaisina nitkauttaneet päänsä kohti maata. Syksyn merkkejä ilmassa. 

Potagerin käytävien kivet polttivat jalkopohjia kun kävin tänään syömässä punaisia karviaisia. Ilma on niin seisahtunutta, että liljojen tuoksu levittäytyy kaikkialle. Voi kuinka kaipaan sateita ja viileyttä. Toivottavasti huomiseksi luvattu sade viivähtäisi edes hetken täälläkin ja raikastaisi paksuksi muuttunutta ilmaa. 
Jotain hyötyäkin näistä keleistä sentään on. Potagerin puhtaanapito on niin helppoa. Vain pikkuisen kuokkaa ja rautaharavaa mulloksille ja rikat pysyvät tipotiessään.
14 kommenttia:

 1. Kovin on välimerellinen tunnelma näissä lämpötiloissa, itse jostain syystä nautin, kun on pieni nihkeys päällä koko ajan. Se tarkoittaa, ettei ole talvi :-D
  Tosiaan, taivasalle nitkutetut rikat nääntyvät hetkessä - mikä etu! Usein on niin ärsyttävää, kun ne päättävä juurtua takaisin, nyt eivät ennätä edes ajatella juurtumista, kun henki on jo mennyt.
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimeren tunnelmat tosiaa ja tänään taivaksen hanat aukesivat sitten oikein kunnolla - huh =)

   Poista
 2. Lämpö hehkuu näistä kuvista. Jos en tietäisi, en uskoisi, että kuvat ovat Suomesta. Paitsi ehkä nuo Fiskarssit paljastaisivat...
  Minä en toivo vielä sateita. Mieluummin kastelen ja nautin lämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tänään sitten hanat todellakin aukenivat ja hillitön kaatosade kasteli tienoon. Mutta lämpöä tuntuu vielä piisaavan =)

   Poista
 3. Voi kuinka kaunista, niin kaunis potager! Onpa jännää, että artisokka kasvaa noin hienosti. Tulee varmasti tosi hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Artisokat ovat ottaneet oikein kasvupyräyksen =)

   Poista
 4. Rikat onpoissa pelistä hyvinkin nopeasti, jotain hyötyä helteistä. Mutta tänä kesänä istutettuja taimia onkin sitten saanut kastella ihan urakalla. Toivottavasti saatte vettä, vaan eipä sitä ole täälläkään näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutukset ovat kyllä kärsineet ja istutuksia on tullut kesän aikana tehtyä tosi vähän. Toivottavasti sateet kostuttaisivat ilmaa sen verran, että uskaltaisi pikkuhiljaa tehdä muutamia istutuksia

   Poista
 5. Onneksi helle ja kuivuus koettelevat tasapuolisesti sekä istutettuja kasveja että rikkoja! Katteista on ollut suuri apu tänä vuonna, alkukesästä ne lämmittivät taimia ja nyt eivät päästä kosteutta haihtumaan. Sadetta kyllä kaivataan jo täälläkin! Mutta ihan pikkuisen vain, sopivasti yöllä, niin aamulla olisi raikasta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jysähti todenteolla tänään ja sadekin oli aivan hurjanlainen. Onneksi viljat pysyivät pystyssä ja potager säästyi pahemmilta tuhoilta. Katteet ovat totisesti pelastaneet tätä vuotta

   Poista
 6. Uskomattoman kaunista!

  Meillä on etupiha täysin kärähtänyt, vaikka olen ämpärillä rahdannut vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Meillä hiekkamultamaa pitää sen verran kosteutta, ettei mikään ole kärähtänyt. Mutta kuivaa kyllä on ollut.

   Poista
 7. Sadetta toivon minäkin. Rikkoja ei vain jaksa oikein tällä säällä nyppiä, kun heti aamusta ei saa itseään liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu rikkoja ei jaksa millään yhdeksän jälkeen nyppiä kun silloin alkaa kuumuus jo painaa päälle aika tavalla

   Poista