keskiviikko 27. elokuuta 2014

Sateen jälkeen odotettavissa poutaa =)

Sataa, sataa ropisee..... Huimat 120mm oli satanut edellispäivän mittauksen mukaan viikon sisällä. Taas peltikatto rummuttaa ja naapurin vehnäpelto näyttää harmaudessaan vähintäänkin surulliselta. Onneksi viikonlopuksi on hitusen luvassa poutaa ja ehkäpä auringonkin paistetta. Kosteus on saanut sisäilmankin jäähtymään niin, että olen jo parina iltana joutunut pistämään puita pönttöuuniin - hrrrrr.

Potager näyttää hitusen tursahtaneelta. Siellä täällä pilkottaa siemenvanoja, kellastuneita lehtiä, sateen kaatamia kukkavanoja. Myös lisää pikkutaimia on ilmestynyt ainakin keltaisen ängelmän lähettyville. Hakuropaju on nauttinut viimepäivien vesikylvystä ja se on tuuheutunut tuuheutumistaan. Ylin kerros on kuin ihmeen kaupalla vankistunut ja saanut tuuheutta itseensä.Latva-artisokat kasvattelevat kilvan nuppujaan. Voi kuinka malttamattomana odotankaan kukkien aukenevan =)

Isokaunosilmä coreopsis grandiflora mayfield giant, jonka luulin jo vuosia sitten hävinneen, on ilmestynyt kuin tyhjästä elokuunasterien viereen. Ilmeisesti se on aikoinaan siementänyt näille main ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen siemenet ovat itäneet. Saan kuin saankin pitää hänen keltaisuutensa siis mukana perennalistoillani - juhuu =)

Nepalinhanhikit ovat olleet uskollisesti kukassa jo muutaman kuukauden. Eikä kukkaloistolle näy loppua. Sateen lomassa on melkoisen mukavaa tutkia poutapäivinä otettujen kuvien arkistoa ja haaveilla tulevasta keväästä ja uusista siementilauksista ja istutuksista =)


18 kommenttia:

 1. Kyllä on todellakin ollut märkä viikko.
  Potager näyttää hyvin viettävältä siitä huolimatta :) Onpas muuten kaunis nepalinhanhikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puut pönttöuunissa ritisee ja läheiseltä pellolta nousee melkoinen usva. Kyllä niin kovin märkää nyt vuorostaan tuntuu olevan =) Nepalinhanhikki on ehdottomasti tämän kesän ykköslöytö

   Poista
 2. Potagernäkymät näyttävät (edelleen) aivan huikaisevan ihanilta! Kauniita kasviyhdistelmiä ja värejä =) Näihin kuviin on lohdullista palata talvipakkasilla, kun tuntuu, että kevät ei koskaan enää koita. Onneksi vielä riittää kukkijoita ja nuppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun tekisikin mieli jo aloittaa kevään esikasvatukset, mutta vähän on vielä odotettavaa ;)

   Poista
 3. Onpa hienoa, että pajun toinen kerros elpyikin. Toivottavasti ei palellu uudestaan. Kaunista on potagerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hakuro on niin kiikunkaakun noista talvista. Toivotaan totisesti, että ensi keväänäkin meillä olisi kaksikerroksinen hakuro =)

   Poista
 4. kauniilta näyttää sateista huolimatta

  VastaaPoista
 5. Kasvit kyllä tuntuvat nauttivan tästä sateesta. Itsellekin sade sopii, mutta voisi vähän pidempiä taukoja pitää, niin ehtisi niittää pellonreunan heinän hieman mukavammissa merkeissä kuin kaatosateessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit tosiaan nauttii pitkän kuivan jakson jäkeen, mutta veri vetäisi jo ulkopuuhiin ja pouta on siksi haaveissa =)

   Poista
 6. Sadetta onkin nyt saatu ihan päivittäin. Toivotaan, että syksy näyttäytyisi kuulaana ja kuivempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu luulisi, että luontokin on jo saanut riittävästi kosteutta =)

   Poista
 7. Ihastuttava latva-artisokka! Toivottavasti ehtii kukkaan! Täällä niitä on pelto tolkulla ja ihastelen aina kukintoja!
  Syödähän se kyllä pitäisi jo ennen kukkaa...harmi.
  Lähetän ainakin kottikärryllisen aurinkoa ja lämpöä vielä hurmaavalle puutarhallesi täältä etelästä!
  Nautitaan elämästä!

  VastaaPoista
 8. Minusta on niin ihanaa kun kerrankin on satanut kunnolla vettä. Meidän pihakaivoista meinasi kesällä loppua vesi ja piha oli muutenkin paikoitellen tosi kuiva. Nyt kaivot täyttyvät taas hiljalleen ja kuivuutta kärsineet kasvit ovat toipuneet.. Mahtavaa, vesi on niin tarpeellista kasveille :)
  Upeita kuvia !

  VastaaPoista
 9. Kyllä poutapäivät ovatkin odotettuja sateiden jälkeen:)

  VastaaPoista
 10. Mmmm, latva-artisokkia ja tursahdus :D Niin on meilläkin maisema turvoksissa, korkeutta pukkaa edelleen kosmosten yrittäessä päästä kukkaan asti jossain pään yläpuolella ja sitä matalammalla levitään lähinnä sivusuuntaan. Näin isommissa ympyröissä se ei ihan niin paljon haittaa, meillä ei oikein meinaa mahtua joukkoon enää :D Sateita on varmasti kuivan kesän jälkeen tarvittukin. Minulle tosin sopisi niin, että kaikki päivät paistaisivat ja yöt sataisivat, sopisiko se teille? Jos tehdään sateenhaltijan kanssa sellainen sopimus...

  VastaaPoista