sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Robbie Williams ja uudet puutarhatuulet


Haravointi, aurinko, pikku pakkanen ja Robbie Williams ovat virittäneet tunnelmat aivan uudelle tasolle. Puutarha on kuin ihmeen kaupalla herännyt henkiin näin keskitalven kynnyksellä. Yhtäkkiä jälleen kaikki puutarhaan liittyvä kiinnostaa kummasti. Kaivoin jopa naftaliinista 1922 Chr. Ranckin Puutarhataiteen historian ja sen lisänä ahmin aamukahvin kera Eija Klaucken Englantilaista puutarhaa. Njamskis =) Niin inspiroivaa jälleen.

Illalla ennen nukkumaan menoa olin tarkistanut oviaukosta, että meilläkin tupruttaa hiljaksiin lunta ja aamulla ensitöikseni meinasin ikuistaa potagerin suloisessa lumikuorutteessa, mutta toisin kävi. Olin tainnut liiaksi haaveilla Garden Illustrated lehteä lukiessani lumesta. Mutta suloinen auringonpaiste kruunasi kuitenkin tuon tunnelman.


Potageriin pitäisi sukeltaa sekatöörien kera ja leikellä pois kaikki ihanat talventörröttäjät ennen kuin ne ehtivät siementää hulvattomasti. Mutta sekatöörit olivat jossain erikoisjemmassa ja homma jäi odottamaan seuraavaa päivää. Huomenna käyn kaupungissa ja hankin jostain haavasuojaa lehmuksille ja taidan tehdä huomenissa myös tutkimusmatkan puuvajan uumeniin, etsiäkseni hitusen työkaluja puutarhatöiden avuksi =)


Vaaka-akselia en ehtinyt haravoimaan ennen pakkasten tuloa. Mutta eiköhän sieltä vielä suojakelitkin tupsahda.


Mutta jotain pientä piti sentään puuhata pikkupakkasessa. Punahatut siementävät aivan valtavasti ja pitihän muutama punahatun siemenpallura koota talteen jos vaikka pitäisi perustaa punahattumeri jonnekin päin puutarhaa ;). Vielä pitäisi ottaa muutamia sinikatanan siemeniä talteen ja ehkäpä mooseksenpalavanpensaankin =)


19 kommenttia:

 1. Upeita kuvia!
  Mä säästin uusimman Garden Illustrated-lehden joulun löhöily lukemiseksi. Tänään oon katsellut hömppäelokuvia ja ihaillut niiden puutarhoja ja kasveja.
  Kohta mennään kevättä kohden...ja lujaa..... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka pakkaset paukkuu niin kevät ja uudet jutut ovat kyllä niin mielessä. Tuo Garden Illustrated on kyllä niin inspiroiva ja niistä löytää jokainen lukukerta jotain uutta =)

   Poista
 2. Ooh, ihanaa, minä olen viettänyt päiviä samoissa tunnelmissa!

  VastaaPoista
 3. Punahattumeri, aivan ihana ajatus! Mukavaa kun pääsee tekemään pihahommia, tuo kuvaus punahatun siementen keräämisestä oli kyllä aika meditatiivinen! Ritarinkannukset, voi että muistelin viime kesää ja kuvia teidän ritarinkannuksista, tänään surffailin ulkomaisilla siemenliikkeiden sivuilla ja katselin, tilaus tehdään aika pian, teidän ritarinkannukset olivat viime kesänä niin upeita!

  Upeita valokuvia jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punahattujen siemen keräämiseen piti suhtautua arvokkuudella ja hartaudella ;) Ritarit ovat kyllä niin ihania ja helppoja =)

   Poista
 4. Onneksi täällä on lepotauko puutarha töistä. :D Toisaalta kesä ja syksy on ihanaa aikaa. Ihmettelen sitä vain kun siellä voi vielä touhuta puutarhassa meillä ollaan levossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meri kun on aivan kivenheiton päässä niin se lämmittää pitkään ja täällä talvet ovat melkoisen lumettomia, mikä tietysti innostaa pitkin vuotta puutarhahommiin. Talvi on siitä ihanaa puutarhasteluaikaa, että mihinkään ei ole mikään kiire kun rikat eri kasva, mikään ei riistäydy =)

   Poista
 5. Onko punahattu helppo kasvattaa siemenestä? En ole tajunnut koskaan kerätä niitä😃 Olen ottanut talteen yhden kuvan netistä, siinä isoja punahatturyhmiä vuorotellen jonkun heinän/sararyhmän kanssa aika isolla alueella. Hienon näköistä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punahatut suorastaan kylväytyvät itsestään. Niitä on tosi helppo lisätä ja kasvattaa ja eritoten noiden heinien kanssa ne ovat upeita =)

   Poista
 6. Oooo - aivan ihana potager kuuraisena!

  VastaaPoista
 7. Rauhallisia kuvia ja ihana tunnelma videossa!

  VastaaPoista
 8. Tästä se taas alkaa, uusi puutarhakausi;)

  VastaaPoista
 9. Vireää vuotta 2016 ja intoa potagerissa puuhasteluun!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista
 10. Lisää videoita! Mä olen visioinut, että suomalaisten puutarhabloggaajien pitäisi yhdessä pistää pystyyn jonkinlainen neuvontavideoverkosto. Ei mitään erikoista, mutta pikku neuvoja muille harrastajille, joilla täyttää Juutuubi. Meiltä niin puuttuu kaunis TV:n puutarhasisältö, mutta nettiin voi kuka vaan luoda kaunistakin... En tiedä, saatteko kiinni, mitä ajan takaa :)

  Kauniita kuviakin, oikein tässä loskan litistessä tulee ikävä sitä, kun ei ollut lunta. Vannoutuneelle talvi-ihmiselle hyvin erikoinen lause tuo.

  VastaaPoista