lauantai 25. marraskuuta 2017

Jouluruusun ja hyasintin ihana valkeus!

Vanhassa talossa on monta eteistä ja monta viileää paikkaa. Meidän käytössä oleva eteinen sijaitsee aivan talon toisessa päädyssä. Eteinen on ollut vanhan kansakoulun opettajien huoneiston kakkos sisäänkäynti. Tämä eteinen on pieni, mutta sympaattinen. Puiset sisärappuset ovat vanhahtavan punaiset ja seinät kaoliniin valkeat. Rappujen kummankin puolen on pienet noin 30cm syvät tasanteet, joihin mahtuu vallan mainiosti talven ihanat kukkaset vastaanottamaan kotiintulijaa.

Jouluruusu on auennut upeasti. Jouluruusun juurella olevat valkeat hyasintit ovat vielä pysyneet nupuillaan. Eteisen +5C asteen lämpötila ei houkuttele rajuun kukintaan vaan kukinnasta saa nauttia melkoisen pitkään.


Yksi suurehko valkea hyasintti on jo kukassa. Tällä kertaa hyasintti onkin melko tuoksuton tai sitten oman nenäni on sen verran tukkoinen, etten ole laittanut minkäänlaista tuoksua merkille.

Kapea tasanne on juuri sopiva pienille kukkaistutuksille. 

11 kommenttia:

 1. Minusta hyasintit ei enää tuoksu niin voimakkaasti kuin lapsena. Ei hajuaisti ole voinut niin paljoa romahtaa mitä tuoksu on muuttunut. Se on tietysti hyvä etteivät tuoksu niin voimakkaasti, voi nauttia kukkien kauneudesta sisätiloissa.

  VastaaPoista
 2. Oih, kauniita!!
  Sininen hyasintti tuoksuu voimakkaimmin ja valkea on miedoin.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihanalta! Viileät eteistilat ovat kyllä ihan huippu juttu talvikasvien pitämisen kannalta. :)

  VastaaPoista
 4. Jouluruusu on todella kaunis hyasinttien kera. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat asetelmat ja nuo istutusruukut on tosi kivat.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat asetelmat! Ollapa tuollainen viileä eteistila itselläkin. Vaan, kun ei ole, nautiskelen sitten vaikka sinun kuvillasi.

  VastaaPoista
 7. Just sopiva paikka jouluruusulle! Ihanat asetelmat :)

  VastaaPoista
 8. Molemmat kukkaset ovat suosikkejani, hyasintti on aina ollut, jouluruusu viime vuosien tulokassuosikki. Kauniit asetelmat olet tehnyt, ja tuollainen viileä eteinen olisi kiva itselläkin olla.

  VastaaPoista
 9. Täydellinen paikka viileässä viihtyville joulukukille!

  VastaaPoista
 10. Ihanat istutukset! Tosi kiva tuommoinen tasanne :)

  VastaaPoista