perjantai 12. tammikuuta 2018

Vierailulla upeassa talvisessa puutarhassa!

Omat arboretumsuunnitelmat ovat saaneet mielen levottomaksi. Olen kuluttanut tunteja ja taas tunteja tutkimalla englantilaisia maisemapuutarhoja, niiden syvintä olemusta. Olen lukenut lukuisia kirjoja uudelleen ja taas uudelleen. Perehtynyt tarinoihin puutarhojen takana, suunnittelun periaatteisiin ja haaveillut alinomaan EuroJackpot voitosta. Levottomuus on ollut viime päivinä erityisen pahan laatuista ja oli aivan pakko hypätä autoon ja matkata katsomaan Mustion linnan puutarhaa toisenlaisin silmin kuin aiemmin. Mustion linnan puistomaisessa puutarhassa on näet vielä jäljellä piirteitä englantilaisesta maisemapuutarhasta. Hernepensaselämää-blogissa juttua lisää Mustion linnan puutarhasta. Klikkaa siis itsesi tästä katsomaan kaikki kuvat ja lukemaan hitusen enemmän puutarhasta ja sen yksityiskohdista.


Lisäksi tulevalta arboretumilta odotan niin upeita puita ja pensaita, jotka näyttäytyvät erityisen upeassa talviasussaan. Näistä ehkä yksi ihanimpia on niin tuttu ja kotoisa köynnöshortenssia, mikä on vallannut linnan tallirakennuksen seinustat.

Jos Teillä on takataskussa muita kiinnostavia talvisia puutarhoja, jonne pääsee tutustumaan niin otan mielelläni vinkkejä vastaan =)8 kommenttia:

 1. Tuo köynnöshortensia on aivan huippu! Ihana hilseilevä kaarna, vähän tunee kaneli mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hortenssia on todellakin kiehtova, yhtäaikaa rosoinen ja kaunis =)

   Poista
 2. Meiltä on linnalle matkaa vain jokunen kilometri ja ihmeissäni tajyan etten ole koskaan käynyt siellä talvella??! Miksi en?! Upeita kuvia ja tunnelma siellä kyllä kohdillaan. Minäkin olen miettinyt köynnöstäviä hyötykasveja jotka olisivat myös talvella kauniita. Mieleeni tuli vain kiinanlaikkuköynnös 'Annikki'. Humala ja köynnöspinaatti olisivat ihania mutta talveksi rupsahtavat. Ihanaa tämä suunnittelu. Vinkkini kohteesta on upea Fagervikin kartano Inkoossa. Aika lähellä Mustiota. Ja sielläkään en ole köynyt talvella😮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi - Te asutte ihanassa kulttuurimaisemassa. Ehdottomasti siis retkelle kartanon puistoon =) Kartanolla kasvaa humala hauskasti rantatörmän puissa. Kiitos tuhannesti tuosta Fagervik vinkistä =)

   Poista
 3. Tuttu paikka ja kaunis jokaisena vuodenaikana

  VastaaPoista
 4. Ajatella, että meiltäkin löytyy näin kauniita paikkoja, joissa ihailla talvista puutarha- ja puistomaisemaa! Köynnöshortensia on kaunis kaikkina vuodenaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kartanot ja ruukkimiljööt ovat erittäin upeita ja niiden puutarhat erityisihania.

   Poista