sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Suloinen sunnuntai ja ihanat krysanteemit!

Sunnuntai lipuu hiljalleen pakkasen paukkuessa ulkosalla ja tulten ritistessä pönttöuuneissa. Keittiössä leijailee suloisen viettelevä krysanteemien tuoksu. Krysanteemien ihmeellinen kukka- ja värikirjo on melkoinen. Sävyjä ja eri kokoisia kukkia on tarjolla lähes loputtomiin.

Krysanteemit herättivät ihastusta ensikertaa 1790-luvulla Euroopassa. Ensimmäiset lajikkeet saapuivat Ranskaan suuren vallankumouksen alkaessa ja sieltä nämä ihanaiset rantautuivat Englantiin ja lopulta erilaisiin kukkanäyttelyihin. Voi kumpa noita kukkanäyttelyitä olisi meillä täällä peräpohjolassakin. Historian kirjoja lukiessa kukkanäyttelyt ovat ainakin omassa mielikuvituksessa saaneet hieman romanttissävytteisen vivahteen.

Tällaiseen pitkävartiseen ja kapeaan maljakkoon riittää vain muutama krysanteemi, kolme suurikukkaista ja yksi pikkukukkainen. Krysanteemin lehtiä koskettaessa niistä leviää hurmaavaa tuoksua huoneilmaan. Suloista sunnuntaita Teille kaikille!

7 kommenttia:

 1. Ihanat krysanteemit! <3 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Onpa ne tosiaan nättejä! En ole leikkokukkaihmisiä, mutta nyt heräsi hirmuinen krysanteemihimo. Kukassa on jotakin täyteläisen tädellistä, kuten itämainen symboliikka kertoo (mitähän krysanteemi taas symboloikaan, täydeksi tulemista? Elämän päättymistä ainakin?). Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krysanteemit ovat niin upeita =) Mielenkiintoisia noiden kukkien symboliikat. Japanissa krysanteemia on pidetty keisarillisena tunnuksena =)Ja siellä krysanteemi on keisarin tunnuksena.

   Poista
 3. Oi, miten suloiset sävyt!💓
  Kryssat ovat yksi lemppaileikkoni. Ne kestävät pitkään ja kukkien sävyissä sekä muodoissa on mahtavasti valinnanvaraa.

  VastaaPoista
 4. Ihanan muhkeaa herkkyyttä. Huomenna pitääkin poiketa kukkaostoksille, sen verran ihanilta näyttävät :)

  VastaaPoista