torstai 15. helmikuuta 2018

Suuret unelmat ovat elämän suola!

Elämä on unelmia ja niiden toteuttamista varten. Moni pitkäaikainen puutarhaystäväni tietää, että tähän aikaan vuodesta levottomuus hiipii, ottaa vallan ja odotus kasvaa kiihtyvään tahtiin. Levylautasella soiva musiikki on vaihtunut, nopeampitempoisempaan, mukaansatempaavampaan. Vielä eletään kuitenkin kepeän poljennon aikaa. Kun kevät etenee niin tempo kiihtyy ja mukaan astuu tuplabasareiden jytke ja sukkahousuhevi raikaa ovista ja ikkunoista. Tänään levylautasella soi täydellinen keväänodottelumusiikki:


Olen armoton unelmoija, työkaverini mielestä jopa yltiöromantikko. Yhtä kaikki suuret unelmat vievät maailmaa eteenpäin, synnyttävät jotain uutta, antavat energiaa ja inspiroivat. Tällä hetkellä olen astunut askeleen eteenpäin ja levottomuuteni on aavistuksen tasaantumassa käsin. Olen viikon verran vaeltanut päivittäin postilaatikolle tuloksetta, mutta tänään odottelu palkittiin. 72 kappaletta leikkokukansiemenpussukoita postilaatikossa - JUHUU! Voiko parempaa ollakaan? Tämä tarkoittaa sitä, että yksi unelma on siirtynyt haaveiluasteelta tekoihin ja on lähempänä toteutumistaan kuin koskaan aiemmin. Aion hukuttaa potagerin leikkokukkiin! Aion hukuttaa kotimme yltiöpäisiin, ryöpsähteleviin ja täyteläisiin kukkakimppuihin kesän jokaisena päivänä. Aion esikasvattaa ihanuuteni useammassa erässä, jotta varmistan kukkailoittelun pitkälle syksyyn. Aion järjestää pölyttäjille kesänmittaiset juhlat puutarhassa. Mitä Sinä aiot tulevana kesänä? Mistä Sinä unelmoit?

Jos haluat lukea lisää leikkokukkapuutarha unelmistani ja suunnitelmistani niin tässä muutama postaus lisää:
23 kommenttia:

 1. Hengästyttävä määrä siemeniä mutta uskonpa että sinun jos kenenkään käsissäni ne jalostuvat upeaksi leikkokukkapelloksi. Minun haaveeni liittyy uuteen kasvihuoneeseen ja sen valmistumiseen, josko jo ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kasvihuone olisi täälläkin haaveissa =) Mutta tällä kertaa vähän kevyemmät suunnitelmat. Täytyy vain toivoa, että kylvökset ja tuleva kesä menevät nappiin =)

   Poista
 2. Aika ihanan paketin sait, ei ihme että olet sitä odotellut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin levottomana ramppaillut postilaatikolle ja takaisin ;)

   Poista
 3. Olipa melkein maltillinen määrä siemeniä, jos lasketaan niin että osan suorakylvät...ei paha ollenkaan. Kesäkukkia niin ryöpsähteleviä kuin tuulen mukana huojuvia pitää olla ja paljon niin pihassa kuin kasvimaalla, suuri funktio on perhosbaarin pito - se on tärkeää muutaman hyvin viileän kesän jälkeen. Melkein mission aihe...hmmm!

  Yritän olla tänä vuonna maltillinen, paljon suorakylvettävää ja silti paljon kukkivaa, paljon tuholaisia häätäviä (ihania kuitenkin) kukkia, rehevää, potagermaista, Beatrix Potterin hengessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelin kyllä esikasvattaa kaikki muut paitsi unikot, jotka ovat supernopeita suorakylvöllä. Ja sitten ajattelin vielä tehdä esikasvatuksen kolmessa erässä, jotta saan porrastettua kukkaloistoa =) Mä olen niin turkasen huono kaikissa suorakylvöspuuhissa, että on pakko mennä pidemmän kaavan mukaan. Auts - kuulostaa superihanalta kuulostaa Beatrix Potter potager <3

   Poista
 4. Tätä mä just tarkoitin edellisen postauksesi kommentissa! 💓 Sä oot aivan mahtava! Saat meidät kaikki muutkin uskomaan, että suuret unelmat ovat mahdollisia.
  Jään innolla odottamaan, mitä siemenpusseista kasvaa.😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämä on unelmointia ja niiden toteuttamista varten <3 Ihanaa jos kaikki alkaisivat uskomaan omiin unelmiinsa enemmän =)

   Poista
 5. Upea valikoima. Kunhan nuo kaikki ovat kukassa. Minäkin aion mennä maltillisemmin esikasvatettavien kanssa ja olen aloittanut panostuksen suorakylvettäviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä oon niin huono suorakylvöissä. Tempaisen nuo esikasvatuksen kautta. Täytyy toivoa, että vuosi olisi suosiollinen ja saataisiin nauttia kukkaloistosta.

   Poista
 6. Yhdyn Riinan kommenttiin tuossa yllä💚 Suunnittelen ensi kaudelle hyötytarhan uudistusta ja minun piti päästä opiston järjestämälle kurssille aiheesta. No äsken tuli viesti ettei sitä järjestetä, liian vähän kiinnostuneita😣 Nyt kun luin tämän intoa tihkuvan postauksesi niin sain vähän uskoa itseeni tuossa suunnittelussa, kiitos kun olet meidän kaikkien innoittaja🌱

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyötytarhan uudistus kuulostaakin kivalta projektilta. Vanhoissa 30-40 luvun kirjoissa on hyviä ohjeita ja vinkkejä hyötytarhojen perustamiseen. Siitä vain uuden projektin kimppuun ja intoutumaan =)

   Poista
 7. Skeptikko täällä pilaamassa tunnelmaa; oi miten mielelläni näkisin meilläkin lainehtivan leikkokukkapellon, vaan viime kesä iski suoraan palleaan, niin kurjalta leikkokukat, sekä esi-että suorakylvetyt näyttivät! Mutta haaveita minäkin kannatan ja mukanani kannan ja tänä vuonna yritän selättää skeptikon! Mieletön määrä noita siemeniä odottamassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin esikasvattaa kaikki muut kuin nuo unikot, jotka ovat niin nopeita. kiinnostavinta on prosessi itsessään, sää ja tuleva kesä näyttävät sitten miltä kukinta näyttää ja miten se onnistuu =) Eli rohkeasti vaan uusien kokeilujen kimppuun =)

   Poista
 8. Kyllä, "unelmoi isosti" on minullakin mottona. Unelmointi on ihan parasta: ) Ja siemeniä, niitä pitää olla reilusti. Enempi parempi siis. Haaveilen uusista kukkapenkeistä pullollaan ihania kukkia. Yleensä minulle käy niin, etten raaski poimia kukkia penkeistäni ja siksi tänä vuonna haluaisin vähintäänkin triplata leikkokukkien määrän. Psst, blogini puolella on menossa arvonta, jossa tarjolla lisää kukkaihanuuksia : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin enempi parempi <3 Tämän takia mäkin aattelin, että kukkia on oltava niin paljon, että niitä raaskii surutta leikkaamaan =) Voi kiitos vinkistä

   Poista
 9. Oi oi mitä ihanuuksia sinulla tulee kasvamaan! Unelmointi on ihanaa, se on elämän suola. Mutta parasta on päästä toteuttamaan haaveensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanuuksia =) Voi kunpa tulisi pitkä ja lämmin kevät niin pääsisi ajoissa esikasvatuspuuhiin =)

   Poista
 10. Ohhah mitkä suunnitelmat.. 72! Siinä on kasvattamista. Ehditköhän muuta tekemäänkään? :) Minun suunnitelmat liittyvät mahdollisimman reheviin ja toivottavasti helppohoitoisiin ja koko kesän kukkiviin perennapenkkeihin. Ja useisiin eri lajeihin, joista suurimman osan kasvatan myös siemenistä. Viime vuonna tuli hyvin päästyä jo alkuun ja tänä vuonna tulossa lisää kukkapenkkien täytettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta esikasvatus ja jatkuva puuhastelu on parhautta, joten toivottavasti puuhaa piisaa ja paljon =) Rehevät ja runsaat kukkaistutukset ovat aivan parhautta =)

   Poista