lauantai 9. kesäkuuta 2018

Viettelevä raparperimarenkipiirakka!

Slurp! Mikään ei voita leppoisaa lauantaita ja viettelevää raparperimarenkipiirakkaa. Ne, jotka tuntevat minut läpikotaisin niin todellakin tietävät etten viihdy keittiössä ja ani harva resepti taipuu käsissäni. Mutta yksi onnistuu ja aina. Nimittäin raparperimarenkipiirakka saa minut syttymään ja sen reseptin muistan vaikka unissani ulkoa.


Raparperimarenkipiirakkaan tarvitaan sokeritaikinapohja, kirpeä raparperikiisseli sekä kulhollinen marenkivaahtoa.

Sokeritaikina

4½ dl vehnäjauhoja
110 g voita
1½ dl tomusokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 kpl kananmunaa

Nypi taikina kiinteäksi massaksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ½ - 1 tunti. Paista piiraspohja 15 min 200° uunissa, niin, että piirakkapohja saa kauniin kellertävän värin.

Raparperikiisseli

5 ohutta raparperin vartta pilkottuna
1 dl sokeria
3 rkl voita
5 kananmunan keltuaista
5 dl vettä
7 rkl maizenaa

Keitä raparperit mujuksi sokerivedessä. Lisää pehmenneiden raparperien joukkoon voi, sekä veteen liuotettu maizena. Varmista, että seoksesta tulee niin jämäkkää, ettei se lähde valumaan piirakan sisältä ulos. Anna kiisselin hieman jäähtyä.

Marenki

5 kpl kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Vatkaa marenki niin kovaksi, että se jää kipossa haluttuun muotoon. Jos marenki tuntuu löysältä voit lisätä vähän sokeria ja vatkata lisää.

Kaada jäähtynyt kiisseli paistuneen piirakkapohjan päälle ja tasoita. Levitä marenki koko piirakan pintaan ja paista piirakka uunissa 250° C kunnes marenki saa kauniin värin.


Raparperimarenkipiirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä =) ja vielä parempaa seuraavana päivänä. Ja erityisen ihanaa leppoisan lukuhetken lomassa nautittuna =) Ihanan lokoisaa lauantaita teille kaikille!


12 kommenttia:

  1. Uutuusresepti. Pakko ehkä koittaa heti huomenna 😄

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa tosiherkulta :) Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää. Minkäkokoinen paistovuoka?

    VastaaPoista
  4. Nam, ihanalta näyttää! Pakko testata! Pitää varmistaa oikein, että tuohon kiisseliin siis tulee keltuaisia myös?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiisseliin tulee keltuaisia reilusti, kaikki marenkiin menevien valkuaisten keltuaiset

      Poista
  5. Mutta missä vaiheessa keltuaiset siis lisätään..? Puuttuu ohjeesta. Tämä menee kyllä kokeiluun.

    VastaaPoista
  6. Kokeiin ohjetta juhannuspöytään. Päällystin marengin vielä mansikoilla, oli todellinen herkku. Kiitos ohjeesta. Sokeria kyllä vähensin roimasti, paitsi tietty marengista. Teen tätä toistekin.

    VastaaPoista