keskiviikko 15. elokuuta 2018

Viikonlopun retki Joensuuhun ja vierailu Botaniassa


Ihminen tarvitsee kasvitieteellisiä puutarhoja vähintään kerran vuodessa tai kaksi. Tämä oli tämän vuoden toinen vierailu kasvitieteellisessä. Ensimmäinen oli Helsingissä Talvipuutarhassa vierailu ja nyt toisilla leveysasteilla Joensuun Botaniassa. Kasvitieteellisessä puutarhassa on aina jotakin kiehtovaa, jotakin rauhoittavaa ja jotakin jännittävää. Tällä kertaa retkellä oli mukana nuorimmainen ja asioita tarkasteltiinkin yhdessä ja vähän toisenlaisesta tulokulmasta kuin tavallisesti. Jutustelu kulki huonekasveissa, hurmaavassa papukaijassa ja mahdollisessa picnicretkessä.

Kasvihuoneiden vehreä tunnelma tempaisi mukaansa kuten tavallista. Oli ihanaa kyyristyä tuttujenkin kasvien juurelle ja tarkastella nimilappuja, ruukun alla olevia maanpeitekasveja, kaikkea runsautta.

Kasvihuoneilla oli lukuisia levähdyspaikkoja ja penkkejä, joille voi istahtaa hetkeksi rupattelemaan. Nuorimmainen ihastui kovasti köynnöstävään ja kukassa olevaan posliinikukkaan.

Puutarhalla tutustuimme myös trooppiseen perhospuutarhaan ja siitä löydät lisää juttua  Hernepensaselämää - blogista, johon pääset tästä linkistä. 


3 kommenttia:

  1. Tuolla pitää päästä käymään joskus! Ihana tuo viimeinen kuva, niin kaunis sommitelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä mukava paikka. Kannattaa varata vaan reilusti aikaa, jos haluaa nähdä perhosia.

      Poista
  2. These flowers are beautiful. I love the great big windows of the green house that they are in! Very pretty looking site. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista