lauantai 18. elokuuta 2018

Punaviinimarjoja, tähtianista ja inkivääriä =)


Aloitin letkeästi lipuavan lauantain viimeisten viinimarjojen keräämisellä. Tämä vuosi on ollut vaihteeksi melkoinen hillovuosi ja ajattelin jatkaa hillolinjalla. Marjojen poiminnan lomassa kipaisin vielä kaupassa hakemassa tähtianista ja tuoretta inkivääriä.


Hilloa on mukava tehdä kilon satsi kerrallaan. Joten mittasin kilon punaviinimarjoja. Otin esiin hillosokerin, vaniljapulverin ja muut tykötarpeet.
Ensimmäisen hilloerän maustoin tähtianiksilla. Kolme tähtianista riittää oikein hyvin kiloon marjoja. Lorautin marjojen sekaan puoli desilitraa vettä. Yöllä oli satanut ja marjat olivat mehuisia ja vielä sateesta kosteita, joten pieni nestemäärä riittää hyvinkin. Hillot ovat siitä kivoja, että niiden keittäminen käy hetkessä.


Kun sain hillot purkitettua niin merkkasin purkit vielä, jotta syksymmälläkin tietää mitä kaapista ottaa. Toisen erän maustoin inkiväärillä. Onneksi tein kaksi erää hilloja, sillä ensimmäinen kuorma lähti vanhimmaisen matkaan heti tuoreeltaan. On kuulemma hyvää kaurapuuron kanssa =)


7 kommenttia:

 1. Meillä on hillottu vain omppuja, ja tylsästi olen merkinnyt hillopurkit maalarinteipillä ja tussilla. Tuli ihan nolo olo kun katselin noita kauniita nimilappuja. Ne ovat juuri sitä arjen kauneutta mitä pitäisi muistaa vaalia. Pitää heti huomenna lähteä lappuostoksille ja merkata purkit uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloisesti merkatut purkit tuntuu arjen luksukselta, joskaan ne eivät vaikuta mainittavasti hillon makuun ;)

   Poista
 2. Tykkään myös punaherukasta ja tähtianiksesta samassa hillopurkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana yhdistelmä - juurikin noita punaisia tuossa minunkin hillossa oli =)

   Poista
 3. Meiltäkin löytyis punaherukoita ja inkivääriä... hillosokeriostoksille täytyy varmaan siis kipaista;)
  Paljonko muuten laitoit inkivääriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittelin inkivääriä yhden puolisenttisen siivun pikkupurkkia kohden ja kolme isoa.

   Poista
 4. Niin on kauniita purkkeja ja varmasti herkullisia sisältöjä. Viinimarjat ovat niin marjojen aatelia. Katselin muuten juuri tänään hillohyllyllä viinimarjahilloja :)

  VastaaPoista