sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Amaryllikset jouluksi!


Tänä vuonna amaryllikset veivät selvästikin mennessään. Kahdeksan sipulia ja kuusi lajiketta on luvassa. Jotenkin sitä vaan mopo keulii kun kiertelee kauppoja ja kohtaa toinen toistaan muhkeampia ja suloisemman näköisiä amarylliksiä. Enkä ainuttakaan edes tilannut verkkokaupasta vaan ihan livenä kohtasin nämä ihanuudet.


Amaryllisten sipuleiden herättelystä ja istuttamisesta tein Versoilevaan artikkelin Ihana amaryllis, johon pääset tästä linkistä. Sieltä saat luettua seikkaperäiset ohjeet onnistumiseen niin ruukkuihin istutettujen amaryllisten kuin maljakossa kasvatettujen kanssa.

Täällä sitten enemmänkin fiilistellään istutusten kanssa. Hain kasvarista harmaita betskuruukkuja ja ajattelin, että perin perinteinen amaryllis saisi vähän kontrastia pelkistetyistä ja graafisista ruukuista. Ylätalon takana olevasta metsiköstä taas kävin hakemassa vähän sammalta ja harmettuneita oksia mulloksen peittämiseksi.


Kotona pitää aina olla vähän lämmintä hiekkaa ja multaa istutusinspiraation varalta. Ja tänään tälle seokselle oli käyttöä.

Huolella herätellyt sipulit pääsivät yksi kerrallaan ravinteikkaaseen hiekkamultaseokseen. Olisi kiva kuulla vähän Sinun amaryllispuuhista amaryllisten hankintapaikoista. Jos vaikka ensi vuonna innostuisi tilaamaan näitä ihanuuksia lisää.


6 kommenttia:

 1. Minä tilasin omani eurobulsilta:)

  VastaaPoista
 2. Pitkälti menin vanhoilla sipuleilla ja Pionin ohjeilla, mutta Eurobulbsilta piti jokunen tilata tietenkin! Yhdessä kesän kasvarissa lomailleessa sipulissa on kaksi kukkavartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin perehtyä noihin amaryllisten sipuleiden säilyttämiseen ja tuo Eurobulbin tarjonta pitää muistaa ensi vuonna katsahtaa.

   Poista
 3. Voih, mä en kiireessä ehtinyt taas(kaan) tilata sipuleita, toivottavasti teen yhtä hyviä löytöjä jostakin paikallisesta kaupasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tulee niin äkkiä, että silmät auki vaan sipuleiden metsästyksessä =)

   Poista