lauantai 6. huhtikuuta 2019

Kevätmessut 2019 ja urbaani parvekepuutarha


Kävin pikaisesti Helsingin messukeskuksessa Kevätmessuilla hakemassa puutarhafiilistä. Keväisen pöhinän lisäksi matkalla oli erityinen tarkoitus. Versoilevan väki on suunnitellut ja toteuttanut K-Raudalle inspiraatiota tulvivan urbaanin parvekepuutarhan, hurmaavan kukkaselfieseinän sekä kukkaistutusalueen oleskelunurkkauksineen. Olin nähnyt paljon kuvamaistiasia matkan varrelta ja pakkohan tämän oli päästä livenäkin näkemään. Kati Jukarainen (100% Outdoor), Maria Kesänen (Kanelia ja kardemummaa) sekä Sanna Rasku (Kukkala) ovat suunnitelleet ja rakentaneet nämä ihastuttavat esillepanot.


Erityisesti rakastuin jo kuvamaistiaisvaiheessa parvekekeitaan takaseinään sekä lämpimiin värisävyihin. Maalauksellinen ja upea taustaseinä on Katin käsialaa. Osan keidasmaista ja intiimiä tunnelmaa on luotu runsailla viherkasveilla sekä yrtti-istutuksilla. Parvekepuutarhaa kehystää ryhtiä ja rytmikkyyttä luova musta pergolarakenne, mikä muuten olisi vallan upea ja monikäyttöinen rivitalopihan tai omakotitalon oleskelualueella.


Erilaiset palmut, banaanit ja flamingokukat luovat näkösuojaa oleskelunurkkaukseen.

Tuoreet yrtit ympäröivät kesäkeittiönurkkausta.


Parvekepuutarhan lisäksi osastolta löytyy järisyttävän ihana kukkaseinä. Pantonen trendiväri Living Coral toistuu seinän leikkokukissa, harmahtavat ja täyteläisen vihreät lehdet luovat täyteläisyyttä ja runsautta seinään. Seinän keskellä olevasta ikkunasta voi kurkistaa ja otattaa itsestään hurmaavan kukkaiskuvan.

Mikä sinua ilahdutti erityisesti messuilla? Ihanat kasvierikoisuudet ja juurakot, inspiraatio ja uudet ideat vai kenties tuttujen kohtaaminen?




9 kommenttia:

  1. Oi kun on ihan mieletön tuo selfieseinä! Justiin nuo monenlaiset lehdet, ihan kuin runsas barokkimaalaus ♥
    Muutenkin osasto näyttää todella viihtyisältä, ja juuri nuo kivat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti. Eikös vain olekin =) Niin runsas ja kaunis.

      Poista
  2. Kiitos messukuvista, tänä vuonna en pääsekkään paikalle. Kiinnostavia sisustuksia ja varsinkin tuo kukkaseinä on ihana!

    VastaaPoista
  3. Siis miten mä tuon seinän missasin? Ihana! Samoin tykkäsin tuosta parvekkeestakin. :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana toi kukkaseinä. En olekkaan vielä nähnyt tuosta kuvia kenenkään blogissa.
    Siellä missä mä käyn hammaslääkärissä on sellainen viherseinä, se on kans aivan ihana.
    Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista