maanantai 13. toukokuuta 2019

Tulppaanit huojuvat tuulessa

Äitienpäivä puuhat ovat onnellisesti ohi. Mökiltä kotiin saapuessa syöksyin oitis potageriin. Tulppaanit olivat auenneet ja keskiakseli näytti vehreältä ja ihastuttavalta. Potager muuttaa vuosittain muotoaan ja olemustaan. Syksyisin istutetut sipulit alkavat vihdoin tuoda ilmettään keskiakselille ja keväisin akselia komistaa vaaleanpunaiset tulppaanit sekä siniset helmililjat.


Ensimmäiset valkeakukkaiset kirsikat kukkivat ja niissä pörrää kivasti mehiläiset. Kirsikankukkien välistä tirkisteltynä pystyakseli näyttää vallan romanttiselta ja ihanalta. Tämä on puutarhuroinnin parhaita ja palkitsevimpia puolia. Hetket jona voit vain huokaista ja ihastua ihan luvalla,

Kolmekymmentäviisi metriselle akselille on hukkunut useampi sata tulppaania ja vielä niitä mahtuisi toiset mokomat lisää. Mutta onni on ollut myöden tulppaanivalinnoissa, sillä nämä kukkivat vuosi vuodelta kauniimmin.


Siniset helmililjat luovat lempeän ja klassisen väriyhdistelmän vaaleanpunaisen kanssa. Vielä kun tuonne sekaan lisäisi ripauksen raikasta valkoista niin lopputulos voisi olla vieläkin helmeilevämpi.Vaaleanpunainen ja taustalla kukkiva keltainen tyräkki luovat täysin toisenlaisen tunnelman. Hehkuvan ja hitusen jopa karkkisen yhdistelmän.


Pystyakselin varren tulppaani-istutuksissa on välissä pientä vaihtelevuutta. Kermankellertävät ja kerrotut tulppaanit kukkivat myös tyräkkien rinnalla.


8 kommenttia:

 1. Ihanasti sopii sininen helmililja vaaleanpunaisiin tulppaaneihin.

  VastaaPoista
 2. Ihanat yhdistelmät, niin kaunis potager. ♥ Valkoisista tulppaaneista puheen ollen, olen täysin menettänyt sydämeni ‘Exotic Emperor‘ -tulppaanille. Sen kauniimpaa on vaikea hakea. Jos pitäisi valita vain yksi tulppaani, voipi olla että se olisi "SE". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos =) Kiitos vinkistä - pitääkin Googlettaa tuo ihanuus

   Poista