Ensimmäinen sato raparperihuupan alla kasvaneita ihanuuksia on kerätty. Pimeys saa raparpereista aivan punaisia ja ohutkuorisia. Huupan varaama lämpö saa sadon kehittymään hieman taivasalla kasvaneita nopeammin.
Kun kasvusto on aluillaan voi kurkistella huupan kannen alle ja tarkistaa tilannetta. Eilen kotiin ajellessani tilanne oli kuitenkin toinen. Huupan kannet olivat raollaan ja raparperit puskivat kovasti jo näkyviin.
Sato on maukkaimmillaan kun sen kerää nuorena. Reilun peukalon paksuiset varret ovat pehmeitä ja hieman makeita.
Tiesitkö muuten, että raparperisato kerätään kiskomalla varret maasta ylös, ei veitsellä leikkaamalla.
Lisää huupan suojissa kasvaneista raparpereista voit lukea seuraavista kirjoittamistani artikkeleista:
Reseptivinkki: Hurmaava raparpericlafouttis
Reseptivinkki: Pimeässä kasvatetut raparperit ja ihana raparperijuoma
Reseptivinkki: Uunissa kypsennetyt raparperit ja vaniljajäätelö
Mitä huupat ovat: Kiehtova raparperihuuppa – Miten kasvattaa raparperia pimeässä?
Kuvat nostavat veden kielelle - tuo värikin on jo herkullinen!
VastaaPoistakiitos <3
PoistaVau, ai että, Saila sen sanoikin! Mulla vasta 5 cm mittaset raparperit... Vielä ehtisin tätäki testata.
VastaaPoistaNyt raparperit ottavatkin varsinaisen kasvurypäyksen kun on näin lämmintä
PoistaMeilläkin on kohta huupparaparperia, hauska päästä maistamaan ja vertaamaan ulkosalla kasvaneeseen raparperiin.
VastaaPoistaNjamskis, njamskis =) Niin ihanaa
Poista