perjantai 17. toukokuuta 2019

Punaiset ja maukkaat raparperit | raparperihuupat


Ensimmäinen sato raparperihuupan alla kasvaneita ihanuuksia on kerätty. Pimeys saa raparpereista aivan punaisia ja ohutkuorisia. Huupan varaama lämpö saa sadon kehittymään hieman taivasalla kasvaneita nopeammin.


Kun kasvusto on aluillaan voi kurkistella huupan kannen alle ja tarkistaa tilannetta. Eilen kotiin ajellessani tilanne oli kuitenkin toinen. Huupan kannet olivat raollaan ja raparperit puskivat kovasti jo näkyviin.


Sato on maukkaimmillaan kun sen kerää nuorena. Reilun peukalon paksuiset varret ovat pehmeitä ja hieman makeita.

Tiesitkö muuten, että raparperisato kerätään kiskomalla varret maasta ylös, ei veitsellä leikkaamalla.



Lisää huupan suojissa kasvaneista raparpereista voit lukea seuraavista kirjoittamistani artikkeleista:

Reseptivinkki: Hurmaava raparpericlafouttis

Reseptivinkki: Pimeässä kasvatetut raparperit ja ihana raparperijuoma

Reseptivinkki: Uunissa kypsennetyt raparperit ja vaniljajäätelö

Mitä huupat ovat: Hurmaavat raparperihuupat


6 kommenttia:

  1. Kuvat nostavat veden kielelle - tuo värikin on jo herkullinen!

    VastaaPoista
  2. Vau, ai että, Saila sen sanoikin! Mulla vasta 5 cm mittaset raparperit... Vielä ehtisin tätäki testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt raparperit ottavatkin varsinaisen kasvurypäyksen kun on näin lämmintä

      Poista
  3. Meilläkin on kohta huupparaparperia, hauska päästä maistamaan ja vertaamaan ulkosalla kasvaneeseen raparperiin.

    VastaaPoista