maanantai 14. lokakuuta 2019

Villisti kukkivat sipulikukat

helmililja

Unelma tulevasta keväästä on jo selvästikin muotoutumassa. Villisti ryöpsähteleviä sipulikukkia, sopivasti sekamelskana, herkkiä, vallattomia ja villejä yhdistelmiä. Sipulikukkien sipulit ovat parhaillaan syysalessa ja sipulilaareista voi löytää yllättäviä yhdistelmiä ja ihania uusia tuttavuuksia.

kirjopikarililja

Valkeat ja violetit kirjopikarililjat luovat yhdessä rennon ja herkän yhdistelmän. Iloisuutta ja yllätyksellisyyttä kokonaisuuteen saa lisäämällä sekaan keltaisena kukkivia narsisseja. Ajoitus on kaiken A ja O. On hyvä perehtyä sipulikukkien kukinta-aikaan ja näin voi luoda huikeita yhdistelmiä, jotka kukkivat samaan aikaan.

kirjopikarililja

kirjopikarililja

Kevätkurjenmiekat, krookukset ja lumikellot kukkivat myös yhtä aikaa. Kun kukkien korkeuserot vaihtelevat tulee kokonaisuudesta moniulotteisempi. Sieltä täältä ilmestyvät lumikellot luovat kepeyttä ja raikkautta jykevien kevätkurjenmiekkojen ja krookusten yhdistelmään.

Pienten sipulikukkien lisäksi puutarhaan voi rakentaa myös oman tulppaaneista muodostuvan leikkokukkapuutarhan. Lisää kerrotuista tulppaaneista voit lukea artikkelista: Myöhään kukkivat kerrotut tulppaanit.

Voit myös kuunnella podcastin kukkasipulien syysistutuksista ja lukea podcastiin liittyvän artikkelin: Istuta sipulikukat syksyllä. Podcastit löytyvät nyt myös Spotifystä.


kevätkurjenmiekka

2 kommenttia: