lauantai 26. lokakuuta 2019

Viherkasvien lisääminen pistokkaista


Viherkasvien lisääminen onnistuu myös syksyllä, vaikka useimmat lähteet suosittelevat puuhaa keväälle. Viherkasvit ovat hiljalleen vallanneet tilaa meidän olkkarista. Kauppareissujen yhteydessä kotiin on kulkeutunut maijoja, erilaisia rönsyileviä köynnöskasveja ja ihmeellisiä tyräkkejä. Kaikkia näitä ihanuuksia voi lisätä kätevästi jakamalla tai ottamalla viherkasvista pistokkaita.


Oma lempparitapani on ottaa varsipistokkaita ja juurruuttaa ne vesilasissa ennen istuttamista. Pienet pistokkaat näyttävät hauskoilta vesilasissa ja tämä tekniikka tuo aikalisää varsinaiseen istutuspuuhaan. Parhaiten onnistuneet lisäykset ovat kasvattaneet piileoiden määrän yhdestä neljääntoista. Nukkatyräkkien määrä on vuosien saatossa noussut kuuteen samoin kuin pylvästyräkkienkin.


Huonekasveista pistookaina olen saanut lehtikaktuksia ja kumpikin vanhaa kantaa oleva yksilöä on hyvässä kasvussa. Viherkasvien pistokaslisäys tuo syksyynkin omaa kivaa puuhaansa. Tällä hetkellä juurrutuksessa on muutama australianpelargoni, rönsylilja ja nukkatyräkki.

Lisää viherkasvien lisäyksestä voit kuunnella Versoilevan uusimmasta podcastista.


Muita viherkasvijuttuja voit lukea Versoilevan Viherkasvit -kategoriasta.1 kommentti:

  1. Ompa kaunista. Hyvinvoivat viherkasvit. Olen kuunnellut kaikki podcastinne ja nautin suunnattomasti niistä. Kiitos.

    VastaaPoista