sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Helmililjat tuovat raikkautta kotiin!

helmililja, helmililjat
Ihastuttavat helmililjat ovat rantautuneet tänne eteläiseen maan kolkkaan. Ensimmäinen ihanuus on löytänyt tiensä meidän olohuoneeseen. Minulla on tapana hankkia pitkin kevättä sipulikukkia kotiin kukkimaan ja istuttaa ne sitten ilmojen lämmettyä ulos puutarhaan. Näin varhain hankituista sipulikukista on tuplailo. Tänä vuonna sipulikukat ovat yllättäneet vallan, sillä en muista aiemmin hankkineeni tammikuun puolivälissä helmililjoja, perunanarsisseja ja lumikelloja. 

helmililja, helmililjat

Herkkä helmililja on ihastuttava näky tammikuun kylmää valoa hehkuvassa olkkarissa. Helmililjat ovat helppohoitoisia. Vaatimattomiin oloihin tottunut kukka kukkii pitkään kun sen siirtää yöksi hieman viileämpään tilaan. Kukkien kuihduttua lehdet pysyvät pitkään vihreinä. Sisätiloissa helmililjoja kastellaan säännöllisesti, kasvustoa ei saa päästää kokonaan kuivumaan. 

helmililja, helmililjat

helmililja, helmililjat

helmililja, helmililjat

Kauniiden helmililjojen lisäksi ruukussa kasvaa ihastuttava tähtilumikello. Sen terhakat lehtialut nousevat komeasti kasvualustasta, mutta nuppuja saa vielä hetken odottaa. Ihanaa sunnuntaita teille kaikille!

tähtilumikello

6 kommenttia:

 1. Oi, olet löytänyt lumikellojakin💚 Ihanaa kun näitä saa jo heti tammikuussa. Pitäisiköhän tuodakin kellarista yksi krookusruukku kokeeksi sisälle🤔

  VastaaPoista
 2. Onpas näitä jo aikaisin saatavilla! Vaikka ihanaahan se on, meilläpäin ei ole vielä näkynyt!

  VastaaPoista
 3. What beautiful, delicate little flowers!
  Greetings

  VastaaPoista
 4. Söpöisiä <3 En ole nähnyt vielä täällä sipulikukkia. Pitääpä käydä huomenna siemenostosten ohella katsomassa. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista