tiistai 29. lokakuuta 2013

Öljylamppujen lumoissa


Öljylamppukansaa - meillä asustaa varsinaista öljylamppukansaa. Kun syksyn myrskyt lähestyvät, viima ujeltaa nurkissa ja illat pimenevät, meillä etsitään kaikki ihanaiset öljylamput esiin. Meillä on monta vanhaa ja toinen toistaan ihanampaa öljylamppua, on lahjaksi saatuja, vanhatavarankaupasta tehtyjä löytöjä ja mammavainaan aikaisia öljylamppuja. Niistä kaikista pidetään hyvää huolta ja aina kaapinuumenissa on varuiksi lamppuöljyä. Täyteläisen ja vauhdikkaan työpäivän päätteeksi on ihanaa uppoutua hetkeksi sohvan uumeniin tuoreen Trädgårdslivenin seurassa ja öljylamppu luo ympärille suloista hämyä.

Trädgårdslivin tämänkertaisessa numerossa oli juttua kurpitsoista. Tänä vuonna potagerissa ei kasvanut juurikaan syötävää, koska oli suurten parannusten vuosi. Mutta ensi vuonna aion korjata asian. Ensi keväänä meillä laitetaan aluilleen muhkeita kurpitsoja ja syksyllä nautitaan ahhhh niin ihanaista muskottipähkinällä, neilikalla ja inkiväärillä maustettua kurpitsapiirasta paksun vaniljaisen kermavaahdon kera. Njamskis. Taidampa ajaa lähipäivinä meilläpäin olevan vihannestukun kautta ja hankkia muhkea kurpitsan testikäyttöön =)

5 kommenttia:

 1. Kaunis öljylamppu, joka tuo tunnelmallisen valon.

  VastaaPoista
 2. Suloisia öljylamppuja, ne luovat kodikasta tunnelmaa ja valoa ympärilleen. Niiden äärellä on mukava haaveilla ja suunnitella tulevan kasvukauden juttuja :)

  VastaaPoista
 3. Tuossa öljylampussa on harvinaisen kaunis ja koristeellinen kupu. Pimeänä syksynä on hyvä olla näitä kauniita tunnelmanluojia.
  Herkullisen näköinen puutarhalehtikin sinulla. Luulin sitä ensin kirjaksi.

  VastaaPoista
 4. Öljylamput tuovat tunnelmaa. Haisevatko ne? Minulla on joitakin öljylämppuja, mutta minusta hajutonkin paloöljy haisee pahalle.

  VastaaPoista