sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Potagerin pauloissa ja pikkuisen myös Viktoriuksen =)

Ruusukukkula on muotoutunut pikkuhiljaa. Kivi toisensa jälkeen on löytänyt paikkansa suuren männyn juurella ja valkeat ihanuudet ovat päässeet kukkulan lämpöiseen multaan. Ruusukukkulan juhannusruusuissa on jo nuput ja tuntuu, että kasvun vauhti on kiihtynyt kiihtymistään.Talon seinustalla asustavat ruusujuuret ovat virkoneet myrskyn jäljiltä ja niiden röyhelöiset kukat suorastaan hehkuvat auringon lämmössä.Lauantaina ja tänään heräsin jo seitsemältä kitkemään potageria. Viimevuotinen kunnostus on kantanut hedelmää. Nyt koko potagerin kitkentään tuntuu riittävän kuusi tuntia. Aikoinaan kun sitä sai kitkeä viikon yhteen putkeen ja aloittaa samantien alusta kitkennän kun oli ensimmäisen kierroksen saanut valmiiksi. Potagerin keskikäytävä on jo runsas ja vehreä. Kitkiessä löysin punahattujen ja sinikatanoiden pikkutaimia ties kuinka ja säästelin niitä potagerin laajennusosien kukkapenkkeihin.


Ja ette ikinä arvaa =) Viktorius on vihdoin valmis - juhuuu. Ensimmäiset tomaatit, kurkut ja chilit ovat jo kasvamassa. Muutama pieni juttu toki vielä on. Kolmionmalliset yläikkunat puuttuvat. Ne tarvitsisi suorastaan ensitilassa mitata ja tilata. Samoin pitäisi suunnitella tuuletusikkuna. Ja kaikenmoista pikkuista fiilaamista vuelä, mutta tämä on jo puolivoittoa =)20 kommenttia:

 1. Ruusukukkula, potager ja kasvihuone ovat todella kauniita!
  Kelpaa tuolla nyt puuhastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi ja niin paljon on vielä kesken =) Onneksi loma on aivan ovella =)

   Poista
 2. Jo on komean näköistä. Tiedän tuon kitkemisen tuskan. Muuttaessamme tänne piha työn varmaan metrin korkuista voikukkaa ja vuohenputkea. Oli hämmentävää huomata, että kitketyt paikat helpottuivat parin vuoden jälkeen. Mutta vaatiihan se aivan jumalattomasti töitä. Laitoin sulle muuten meiliä. Huomasithan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh väliin totisesti tuntee kitkeneensä ;) Mutta ahkera kitkentä palkitaan. Juu nyt huomasin viestisi ja vastasinkin =)

   Poista
 3. Onpa mahtavan kaunista. Puutarhanhoito vaatii työtä, mutta antaa vastapainoksi runsaasti iloa. Itse pistin siemenet maihin viime perjantaina ja yrtitkin ovat jo hyvää vauhtia juurtumassa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhurointi on parasta työtä mitä voi olla =) ja palkitsevaa. toivottavasti kylvöksesi saavat hyvän alun ja pääsevät kasvun vauhtiin =) Mukavaa viikkoa myös itsellesi

   Poista
 4. Hyvälle näyttää, ei ihme että olet näiden lumoissa :) Kyllä työn jälki aina palkitsee sen tekemisen vaivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Väliin jää vain koukkuun tuohon puutarhaan

   Poista
 5. Ai että, kun on kaunista !!! Ruusujuuri on minulle uusi tuttavuus ja mielenkiintoinen sellainen.

  Minkälaisia katteita olette käyttäneet potagerissa ? Katsoin onko kuvissa kuorikatetta ? Onko niiden alla katekankaita ? Teidän istutukset ovat niin valtavan suuria että mietin millä saatte rikkaruohot pysymään kurissa :) Kiinnostaa, kun mekin täällä vähän laajennamme kasvimaata. Kiva, jos ehdit vastailla.

  Nyt on niin kylmää, että piti tulla hakemaan sisältä toppatakki päälle. Hyi sentään tätä ilmanmuutosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusujuuri on jokin ikivanha perenna, maksaruohojen sukulainen. Se kasvaa Venäjällä luonnonvaraisena. Niitä on tosi harvoin taimistoilla saatavana, vaikka ovat kovin kiitollisia kasvatettavia. Niistä löytyy sekä punainen, että keltainen versio.

   Katteena meillä on kuorikate tuolla potagerissa. Kuorikatteen alla on ruskea maanrakennuskangas. Ilman kangasta kuorikate hulahtaa ajanoloon maan sisään. Rikkaruohot ollaan pidetty kurissa pääasiassa kitkemällä ja haraamalla ahkeraan käytäviä =)

   Poista
 6. Onpa siellä hienoa! Ruusujuuri on minullekin uusi tuttavuus. Täytyypä pistää korvan taakse, jos vaikka tulee vastaan jossain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusujuuri on ihastuttava, mutta harvoin siihen törmää taimistoilla

   Poista
 7. Upeaa! Vaan olette kyllä kovasti ahkeroineetkin tuon kaiken eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Välillä on tullut vähän hommia paiskittua ;)

   Poista
 8. Ai että, näyttää niiiin hyvälle!

  VastaaPoista
 9. Viktorius on hurmaava, lattioineen kaikkineen.
  Eikä yhtään huonommaksi jää kyllä potagerinnekaan:)

  VastaaPoista