sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Taimistolla


Heti aamupalan jälkeen me nuhanenät, nuorimmainen ja minä startattiin auto ja lähdettiin köhimään paikalliselle taimistolle. Hyytävässä ulkoilmassa oleilu on näköjään tehnyt tepposensa ja köhä ja kaktuskurkut ovat rantautuneet meille. Onneksi on tuoretta inkivääriä ja hunajaa ja voi rohdota kaikertavia kurkkuja höyryävällä inkiväärihunajateellä. Mutta niin me hurvailimme taimiston pihaan. Ystävällisesti tuttu taimistonpitäjä moikkaili ja jutteli nähneensä raparperihuupista juttua jossain puutarhalehdessä =) Taimistolla ihailimme jo hitusen kesäkukkia, mutta niitä tähän kylmyyteen ei vielä uskallettu ottaa vaan rantauduimme monivuotisten osastolle. Himoittiin kirsikkapuita, magnolioita, hevoskastanjoita ja ties mitä ihanuuksia. Mutta päädyttiin lopulta kuuteen kurjenpolveen. Ollaan nimittäin eilen raivattu kanitarhan vierustan kukkamaata ja siinä tuoksinassa sitä tuli laajennettua hitusen. Nyt aukkopaikat kaipasivat jotain pientä täytettä. Alue on kokonaan pyhitetty vaaleanpunaiselle ja valkoiselle, joten neidonkurjenpolvi ja valkoinen verikurjenpolvi tuntuivat vallan sopivilta valinnoilta =) Huomenissa nämä tarvitsisi sitten jo istuttaakkin kun tämä päivä meni sisällä lämmitellessä =)

15 kommenttia:

 1. Mekin käytiin eilen tarhalla kuolaamassa, voi että rakastan sitä fiilistä kun saa rauhassa kierrellä ja katsella tarjontaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä =) Taimistoilla tuntuu aivan kuin aika pysähtyisi =)

   Poista
 2. Oi oi, meillä ei vielä ollut taimia kun ihan muutamia paikallisissa kaupoissa :) kohta pääsee täälläkin unelmoimaan ja ehkä vähän ostamaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taimistot alkavat olla parhaimmillaan, kunhan vaan nuo kelit suosisivat istutuspuuhia =)

   Poista
 3. Aukkopaikkojen kasveja minäkin suunnittelin, mutten vielä ehtinyt ostoksille. Ihan hyvä, että tuli viivytystä sillä meillä on yöllä satanut lunta ja maa on ihan valkoinen nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Näillä kulmin oli tullut myös lähes 5cm, mutta onneksi meidänkohta säästyi. Yhtä kaikki, mutta ulkona on niin kylmä, että sormet kangistuvat istutuslapiolla kaivaessa. Hrrrrr.

   Poista
 4. Olen siemenestä kasvattanut tuota vaaleanpunaista verikurjenpolvea joku vuosi sitten ja nyt sitä riittää jo jaettavaksi pitkin pihaa. Olen ajan kanssa todennut tämän lajin olevan vertaansa vailla. Nättti, matala, pitää rikatkin kurissa ja kukkii pitkään. Voiko enempää toivoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa juurikin hyvältä =) Meillä noita kurjenpolvia ei oikein tähän asti olekkaan ollut, joten noista kuuudesta taimesta taitaa riittää isollekin alueelle, jos nuo leviävät.

   Poista
 5. Verikurjenpolvet kuuluu minunkin lemppareihini. Kauniin mallisia, kukkivat hyvin ja niillä on myös upea syysväritys.
  Paranemisia : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, flunssa totisesti hiertää vieläkin. Nuo kurjenpolvet totisesti kuulostavat kiehtovilta.

   Poista
 6. Kukkapenkin laajennus kuulostaa hyvältä, on vähemmän nurmikonleikkuuta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin - nurmialueet pois ja tilalle kukkapenkkejä =)

   Poista
 7. Samoja puuhia täällä :) Eilen vähän jo istuteltiin. Niin mahtavuutta,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutuspuuhissa ihan virtaa tulee lisää =) Kyllä kevät on ihanaa joskin saisi olla lämpimämpää =)

   Poista
 8. Taimistolla käynti on mitä ihaninta mielen piristystä. Jotakin pientä ja kivaa tarttuu useimmiten matkaan. Kurjenpolvet ovat kauniita, helppohoitoisia ja leviäviä. Teilläkin tuota lääniä piisaa, niin leviävyyskin on plussaa eikä miinusta.

  VastaaPoista