tiistai 20. kesäkuuta 2017

Riehaantuneen neiti Willmottin tapaus =)

Sadepäivään kuuluu ehdottomasti kaupunkihumputtelut, britakakut, juustokakut ja höyryävä juotu kahvi mammavainaan aikaisista kahvikupeista. Mutta toinen ehdoton sadepäivän juttu on kaikenmoiset taimipuuhat. Tällä kertaa luvassa on ollut oppineidenkukkien, Zinnia Benary´s Giant bright Pink koulinta. Lähestymme siis hurjaa vauhtia leikkokukkapuutarhani rakentamista. Vielä reilu viikko niin pääsen näitä ihanuuksia istuttamaan potageriin.

Mutta opinneidenkukat ovat vain osa suurta leikkokukkaoperaatiotani. Tarhaleukoijat ja asterit ovat seuraavana vuorossa. Nyt on kuitenkin 92 kpl ihania pinkkejä oppineidenkukkia purkitettuna.

Oppineidenkukkien pikkuiset taimet ovat ihania käsiteltäviä. pienet taimet ovat vahvoja ja sitkeitä ja niitä saa käsitellä ihan kohtuu reippaasti mikä nopeuttaa huomattavasti tuota koulintaa.


Toinen projekti on ollut riehaantuneen neiti Willmotin tapaus. Meneillään on potagerin suurpuhdistus ja perusparannus. siinä sivussa olen ottanut talteen 67 kpl nepalinhanhikki Miss Willmottin poikasia. Iltapuuhtena ruukutin heidän ihanuutensa ja kastelin huolella.

Näistä saa upeaa pohjakasvillisuutta potagerin keskeneräiseen sisäänkäyntiin.

Kevät on ollut yhtä matalaliitoa ja kasvarin ikkunat ovat vieläkin pesemättä ja nyt ei niitä taida enää mahtua pesemään ;) Tahdon uuden, isomman kasvarin ja pian =)


15 kommenttia:

 1. Olisiko kasvihuoneessanne käteviä jonkinlaiset hyllyköt jos meinaa tila käydä vähiin?! Minä laitan aina keväisin siemenkylvöille sellaisen koko kasvarin pituisen lautatason ja se helpottaa ahtautta mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyt olisi ihan ehdoton juttu kunhan ehteisi nikkaroimaan. Onneksi perennan taimet voi aina siirtää ulos varttumaan =)

   Poista
 2. Siis tuosta vain iltapuhteella nuo ihanat nepalinhanhikit ruukutit, olen sanaton tai ainakin mykistynyt kaikesta ahkeruudestasi. 😒 🙃
  Minä tein aamulla päätöksen eli tänään en tee mitään ja vaikka kuinka olisi ollut tuvan siivousta. No, kaikki lysti on sitten huomenna edessä mutta joskus pitää näinkin kapinoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu =) Iltapuuhteena ruukutusta =) Olen niin kovasti levoton, etten malta iltaisinkaan pitää näppejäni erossa noista puutarhahommista ;)

   Poista
 3. Voi miten hurja määrä taimia ruukutettuina. Leikkokukkapuutarhasi tulee olemaan upea.

  VastaaPoista
 4. Oot kyllä tehokas! Mie vasta haaveilen taimihommista ja odottelen tilaustani Seedaholicilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt tehokkuudesta tiedä, mutta intohimoinen noitten puutarhahommien suhteen =)

   Poista
 5. Huh, näyttää melkein kauppapuutarhalta :) Kasvatin viime kesänä tarhaleukoijaa, mutta se on ilmeisesti ristikukkainen, sillä kaalikoit hyökkäsivät sen kimppuun ja lopulta revin raivoissani kasvit maasta. Myös illakot kärsivät koituhoista, mutta tänä vuonna ne kukkivat kahta runsaammin. Orapihlaja-aita näyttää söpöltä, toivottavasti pian pääset leikkaamaan sitä henkilönosturin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kunpa olisikin kauppapuutarha <3 Taitaisin tykätä moisesta ;) Olipas hyvä vinkki noiden leukoijien suhteen. Pitääkin olla tarkkana. Väliin tuntuu, että yksi ihmisikä ei riitä tuon orapihlaja-aidan kasvuun, niin tuskaisan hidasta se on

   Poista
 6. No työtä se ainakin tietää! Kuin satapäisen lapsen tarhaa hoitaisi. Se antaa jos ottaakin! Pitää mielen arkivaivoista pois. Varo kuitenkin yksitoikkoista asentoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ilta puuhdetta ;) Onneksi puuhailen pitkin puutarhaa päivittäin niin noita asentoja tulee vaihdeltua =)

   Poista
 7. Huikea määrä taimia! Lopputulos tulee myös olemaan huikea!

  VastaaPoista
 8. Siellä ollaan niin sähköitä, että hidasta hämäläistä heikottaa. Sun innoittaman muuten tilasin sen "Handpicked" kirjan, aivan valloittava, kiitos inspiraatiosta<3

  VastaaPoista
 9. Voi tuota taimimäärää, ihan mahtavaa. Teillä taitaa olla samankokoinen kasvari kuin meikäläisen puutarha... :D

  VastaaPoista