torstai 15. kesäkuuta 2017

262 ihanaa itänyttä leikkoa!

Vielä yksi päivä ja jihuu! Täälläkin ollaan vihdoinkin kesälaitumilla. Ja kesäloma puuhaa on vaikka kuinka. 262 ihanaakin ihanampaa asteria ja oppineidenkukkaa odottaa ensihätiin koulimista ja lisää on tulossa =)

Nyt viisaammat kysäisenkin Teiltä neuvoa. Miten on yksivuotisten kiinananastereiden ja oppineidenkukkien kanssa - olisiko taimet syytä latvoa kunhan tietysti kasvavat hieman lisää kokoa? Vai sellaisenaanko vaan sitten varttuneet taimet maihin? Latvominen voisi lisätä kivasti kukkavanojen syntymistä, mutta hyötyvätkö nämä latvomisesta, etenkin kun olen jo lähtötilanteessa 2kk myöhässä näiden kanssa. Tässäpä siis pulma.


9 kommenttia:

 1. Minä latvoisin ehkäpä osan ainakin. Saisi sitten kukkia mahdollisimman nopeasti ja sitten vielä myöhemminkin! Minä koulin aamulla ennen töihin lähtöä kevät-talvella kylvämäni tiibetinesikot😍

  VastaaPoista
 2. Kyllä minäkin latvoisin ainakin puolet...katso nyt ensin miten hujoppeja niistä tulee!
  Leikkokukkia omasta pihasta...se on aina luksusta!

  Ihania hetkiä sinun kesääsi!

  VastaaPoista
 3. Jos ne ovat valoisassa, ei varmaan kannata latvoa enää tässä vaiheessa. Sisällä kasvatetuista tulee honteloita, mutta uskoisin noiden olevan sopivan tanakoita. Mutta voihan tosiaan kokeilla osalla taimia, miten käy. :)

  VastaaPoista
 4. Latvonta myöhästyttää kukintaa jonkin verran, joten minäkään en ainakaan kaikkia latvoisi. :)

  VastaaPoista
 5. En mie latvosi, myöhästyy jokatappauksessa kukinta, istuta vuan tihhiiseen kun siulla on noi paljon taimia. Ne kyllä huarottuu omiaaikojaan ja kerkiit nauttii kukista.

  VastaaPoista
 6. Valtava määrä taimia! Minäkään en latvoisi niitä enää. Hauskaa viikonloppua! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
 7. Leikkokukiksi kasvatetut asterit ja zinniat kannatta typistää noin 30 cm korkeina, niin saat tukevia varsia ja enemmän satoa. Minä olen typistänyt joka toisen, niin typistämättömistä tulee aikaisemmin satoa ja myöhemmin typistetyistä runsas sato. Nyt tosin jättäisin typistämisen tekemättä, zinniat vaatii 90 ja asterit 80 päivää siemenestä satoon. Istuta taimet tiheempään ja tue hyvin, se olisi musta tärkeämpää. Leikkopuutarha on yhtä juhlaa!!! Mulle on tullut yllätyksenä miten tajuttomasti tarvitaan täytekukkaa (kimpun pohjakukkaa).

  VastaaPoista
 8. Milloinkahan innostuisin taas tuolla tasolla? Kunhan tässä taas pääsen vauhtiin. Houkuttelvan näköistä on kyllä.

  VastaaPoista
 9. Voi ihanuuden ihanuus miten onnekas olenkaan. Hyviä vinkkejä ja neuvoja vaikka kuinka - Kiitos ihanat naiset avusta.

  VastaaPoista